Το AI προβλέπει την πορεία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο φετινό Conference League - Οι πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου

Ο Φορτούνης και ο Μεϊτέ στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

i

© Intime

Το AI προβλέπει την πορεία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο φετινό Conference League - Οι πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:43 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 10.04.2024

Ως αουτσάιντερ χαρακτήρισε τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό η AI τεχνολογία, όσον αφορά την κατάκτηση του Europa Conference League. Ωστόσο το «Gemini» τόνισε πως οι δύο ομάδες της Ελλάδας δεν πρέπει να υποτιμηθούν...

Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το καλεντάρι της Πέμπτης (11/4), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε και ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει εκτός την Κλαμπ Μπριζ. Οι δύο ομάδες ψάχνουν ένα σημαντικό προβάδισμα, θέλοντας να έχουν αέρα πρόκρισης στις ρεβάνς που θα ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα.

Στόχος και των δύο ελληνικών συλλόγων είναι η πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League και το... όνειρο του τελικού της «OPAP Arena». Πόσο «όνειρο» είναι ωστόσο οι Πειραιώτες και οι Θεσσαλονικείς να πανηγυρίσουν στο μεγάλο φινάλε της διοργάνωσης. Την απάντηση σε αυτό ήρθε να δώσει η AI τεχνολογία και συγκεκριμένα η εφαρμογή «Gemini».

Στην ερώτηση «ποιες είναι οι πιθανότητες να σηκώσουν το τρόπαιο του Europa Conference League ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ;», η εφαρμογή δεν ήταν και τόσο αισιόδοξη. Το «Gemini» τόνισε πως τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποτελούν αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τροπαίου. Παρόλα αυτά, το app επισήμανε πως βάσει των όσων έκαναν οι ελληνικοί σύλλογοι στον προηγούμενο γύρο, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν.

«Και οι δύο ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αψήφησαν τις πιθανότητες και έφτασαν στα προημιτελικά του Europa Conference League! Εξετάζοντας τις αποδόσεις στοιχήματος, οι δύο ομάδες αποτελούν αουτσάιντερ. Η Oddschecker δίνει πιθανότητες 25/1 για τον Ολυμπιακό και 22/1 για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο και οι δύο πέτυχαν εντυπωσιακές επιστροφές. Αμφότερες οι ομάδες πραγματοποίησαν απίστευτα comebacks στη φάση των «16».

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το 1-4 και κέρδισε εκτός έδρας με 1-6, ενώ ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε επίσης μια κυριαρχική νίκη στο δεύτερο σκέλος του αγώνα με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Αυτό δείχνει το μαχητικό τους πνεύμα και την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Εν κατακλείδι, ενώ ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είναι τα φαβορί με βάση τις αποδόσεις, οι πρόσφατες εμφανίσεις τους δείχνουν τις δυνατότητές τους να προκαλέσουν ανατροπές. Μην τους υποτιμάτε!», ήταν, συγκεκριμένα, η απάντηση του Gemini στο ερώτημα για πιθανότητες κατάκτησης του Europa Conference League από τα κλαμπ του ελληνικού πρωταθλήματος