«Πάτησε» Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Ορτέγα (vid)

Sportal newsroom 23:14 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 26.08.2023

Ο Φρανσίσκο Γκαμπριέλ Ορτέγα έφτασε σήμερα (25/8) το απόγευμα στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

Ο Φρανσίσκο Γκαμπριέλ Ορτέγα έφτασε σήμερα (25/8) το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» για να περάσει από τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» για να αποκτήσουν τον 24χρονο έβγαλαν από τα ταμεία του 4.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Βελέζ θα έχει το 90% των δικαιωμάτων του παίκτη. Ο παίκτης από τη μεριά του έδειξε πως ήθελε με κάθε τρόπο να συνεχίσει την καριέρα του στην ελληνική ομάδα, αφού αποσύρθηκε από το 15% των δικαιωμάτων του, παραχωρώντας τα στη Βελέζ. 

Ο Αργνετινός μπακ με την φανέλα της Βελέζ κατέγραψε 154 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό τρία γκολ και 14 ασίστ.

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος»

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον δανεισμό του Ομάρ Ρίτσαρντς από τη Νότιγχαμ Φόρεστ για τον επόμενο χρόνο. Αυτός είναι ο δεύτερος αριστερός μπακ που παίρνουν «ερυθρόλευκοι» μετά τον Ορτέγα. 

Ο Άγγλος αριστερός μπακ, προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού στο κανάλι των «ερυθρόλευκων», δηλώνοντας τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή, αλλά και την ανυπομονησία του να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό των Πειραιωτών.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, ειλικρινά ξέρω πως αυτός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, είναι πολύ όμορφα κι ανυπομονώ.

Ακόμη κι όταν ήμουν μικρός, νομίζω πως όλοι στον κόσμο του ποδοσφαίρου γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Ενθουσιάστηκα όταν έμαθα πως αυτό ήταν κάτι που θα μπορούσε να συμβεί.

Έχω δει έναν αγώνα στο γήπεδο στο παρελθόν, ξέρω λοιπόν πόσο καλοί είναι οι φίλαθλοι εδώ. Η ατμόσφαιρα είναι τρελή και ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους φιλάθλους και να αποκτήσω όμορφες αναμνήσεις», ήταν τα λόγια του.