Στο Διηπειρωτικό η Κ19 του Ολυμπιακού - Αντιμέτωποι με τη Φλαμένγκο οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου

Στο Διηπειρωτικό η Κ19 του Ολυμπιακού - Αντιμέτωποι με τη Φλαμένγκο οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:45 - 22.04.2024

Μία θέση στο Διηπειρωτικό Κύπελλο εξασφάλισε ο Ολυμπιακός Κ19, μετά τη νίκη επί της Μίλαν και την κατάκτηση του Youth League.

Ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός Κ19 το απόγευμα της Δευτέρας (22/4), όταν και έφτασε στην κατάκτηση του Youth League. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να έρθει η νίκη κόντρα στη Μίλαν, την οποία οι Πειραιώτες πήραν τελικά με τρία γκολ (3-0).

Πλέον, ως νικητές του Youth League, οι ποδοσφαιριστές του Συλαϊδόπουλου θα έχουν μία θέση στο Διηπειρωτικό Κ20 του 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 Αυγούστου. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τη Φλαμένγκο, η οποία κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες Κ20, με τον αγώνα να διεξάγεται στη Βραζιλία.

Αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός δεν το έχει καταφέρει καμία άλλη ελληνική ομάδα!

Στην κορυφή της Ευρώπης έφτασε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη κόντρα στη Μίλαν, της οποίας και επικράτησε με 3-0 στον τελικό του Youth League. Ο σύλλογος του Πειραιά «καθάρισε» μέσα σε έξι λεπτά τους Ιταλούς και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ένα τρόπαιο το οποίο συνοδεύεται και με ένα ιστορικό επίτευγμα, το οποίο ανήκει πλέον στους «ερυθρόλευκους». Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός K19 έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της ομάδας που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο σε συλλογικό επίπεδο. Η μοναδική ομάδα της χώρας μας που έχει φέρει ευρωπαϊκή κούπα ήταν η Εθνική Ελλάδας, με το κατόρθωμά της όμως να αφορά εθνικό επίπεδο.

Για την ιστορία, τα γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός προέκυψαν από τους Μουζακίτη, Παπακανέλλο και Μπακούλα, οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Ο πρώτος σκόραρε από το σημείο του πέναλτι, ο δεύτερος με διαγώνιο σουτ και ο τρίτος με ένα εντυπωσιακό «ψαλιδάκι».