Τι έγραψαν οι Ιταλοί για τον θρίαμβο του Ολυμπιακό επί της Μίλαν: «Έπαιξαν υπέροχα, έκαναν περίπατο»

Τι έγραψαν οι Ιταλοί για τον θρίαμβο του Ολυμπιακό επί της Μίλαν: «Έπαιξαν υπέροχα, έκαναν περίπατο»

Δημήτρης Χούπης 22:49 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:14 - 22.04.2024

Τα ιταλικά ΜΜΕ και οι οπαδικές σελίδες της Μίλαν αποθέωσαν τον Ολυμπιακό για το 3-0 και την κατάκτηση του Youth League.

«Καταστροφή σε επτά λεπτά, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος».

Τα ιταλικά ΜΜΕ και οι σελίδες της Μίλαν υποκλίθηκαν στα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, στον νέο πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία Κ19. Ο Ολυμπιακός μάλιστα, έφτασε στον τίτλο αφού νίκησε στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης τη Λέτσε, στα playoffs απέκλεισε την Ιντερ και στον τελικό διέλυσε τη Μίλαν.

Οι Πειραιώτες διέλυσαν 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του Youth League και ο γνωστός ρεπόρτερ Αλφρέντο Πεντούλα ανέφερε: «Η Μίλαν έχασε στον τελικό. Όλα έγιναν σε λίγα λεπτά.

Το ταξίδι των αγοριών του Ιγκνάτσιο Αμπάτε σταμάτησε στον τελικό: Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον τελικό του Youth League με 3-0 επί της Μίλαν».

Στο ιταλικό Sky Sport ανέφεραν: «Σταμάτησε ένα βήμα μακριά από τον τίτλο η Μίλαν που δέχθηκε τρία γκολ σε επτά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Το όνειρο της Μίλαν Primavera για το Youth League τελείωσε. Πικρή ήττα για τους ροσονέρι. Θρίαμβος για τους Έλληνες στο όνομα της Ιταλίας.

Η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε το Youth League, ο Ολυμπιακός απέκλεισε τρεις ιταλικές ομάδες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Νίκησαν τη Λέτσε στον 1ο γύρο, την Ίντερ στα πέναλτι στα playoffs και τέλος τη Μίλαν. Οι Πειραιώτες διαδέχονται την ΑΖ Άλκμααρ.

To eurosport.it ανέφερε: Το όνειρο της Μίλαν σταμάτησε στον τελικό. Το τουρνουά επιβεβαιώνεται ως ταμπού για τους ιταλικούς συλλόγους. Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 κι έγραψε ιστορία: Για πρώτη φορά ελληνική ομάδα θριάμβευσε στο Youth League. Ο Θεοφάνης Μπακούλας πέτυχε το 3-0 στο 66ο λεπτό με ένα υπέροχο ψαλίδι, που του χάρισε ίσως το καλύτερο γκολ αυτής της 10ης διοργάνωσης του Youth League».

Το Goal Italia έγραψε: «Οι Έλληνες πρωταθλητές Ευρώπης. Τρία γκολ σε λιγότερο από δέκα λεπτά καταδίκασαν τη Μίλαν του Αμπάτε. Η πρώτη ιταλική φιναλίστ στην ιστορία του Youth League έπεσε σε ελβετικό έδαφος. Ο Ολυμπιακός οδηγεί την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Και δεν τελειώνει εδώ για τους ερυθρόλευκους, δεδομένου ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι η πρώτη ομάδα θα παίξει στα ημιτελικά του Conference League».

Το Sportface.it τόνισε: «Η Μίλαν βυθίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 3-0.

Το υπέροχο ταξίδι των αγοριών του Αμπάτε σταμάτησε στον τελικό της Νιόν απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να πετύχει και τα τρία γκολ σε λιγότερο από επτά λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Μουζακίτης, Παπακανέλλος και Μπακούλας έδωσαν το τρόπαιο στην Ελλάδα για πρώτη φορά

Η Μίλαν βούλιαξε στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 66’ ο Μπακούλας με υπέροχο ακροβατικό πέτυχε το τρίτο γκολ των Ελλήνων».

Το Radio rossoneri ανέφερε: «Βαριά ήττα για τη Milan Primavera στον τελικό του Youth League κόντρα στον Ολυμπιακό: Οι ροσονέρι μετά στο 60’ εξαφανίστηκαν από τον αγωνιστικό χώρο. Ο τεχνικός Ιγκνάτσιο Αμπάτε δήλωσε μετά το ματς:

“Ήταν μια σημαντική πορεία. Αναμφίβολα μόλις φτάσεις στον τελικό ελπίζεις να τον κερδίσεις, αλλά ας δώσουμε συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας, έπαιξαν υπέροχα. Δεχθήκαμε με αφέλεια το δεύτερο γκολ. Τώρα γλείφουμε τις πληγές μας, θα συγχαρούμε τους αντιπάλους μας και θα κοιτάξουμε μπροστά. Το πέναλτι άνοιξε τον αγώνα. Ήμουν σίγουρος ότι τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν, αλλά το δεύτερο γκολ μας… έσπασε τα πόδια. Σήμερα αν σουτάραμε στο τέρμα 2 χιλιάδες φορές δεν θα βάζαμε γκολ. Πραγματικά συγχαίρουμε τους αντιπάλους μας, γιατί και γι’ αυτούς είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα και χαίρομαι που βλέπουμε πάντα διαφορετικές ομάδες να φτάνουν στο τέλος».

Το Football Italia έγραψε: «Η Μίλαν έχασε τον πρώτο της τελικό της UEFA Youth League. Όλα διαλύθηκαν από το 57’ με ένα εφιαλτικό ξόρκι που πυροδότησε το χέρι του Στάλμαχ».

Το Milan TMN τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο. Ήταν ανώτερος».