Έγινε λάθος με τον Ζινκερνάγκελ

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ

i

© Intime

Έγινε λάθος με τον Ζινκερνάγκελ

Ο Δανός είναι και πάλι στο προσκήνιο. Η δεύτερη ευκαιρία, οι προτάσεις, η ψυχολογία του…

Γίνεται κουβέντα για τον Ζινκερνάγκελ. Στις 24/6/2022 ο Δανός ποδοσφαιριστής, ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό. Μόλις έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τη θητεία του στην Νότιγχαμ Φόρεστ, έχοντας ανέβει στην Premier League. Ο Ολυμπιακός τον αποκτά από τη Γουότφορντ όπου άνηκε και μάλιστα ο 28χρονος επιθετικός, ακολουθεί την προετοιμασία με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς τότε. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια…

Η αρχή, δεδομένα δεν προδίκαζε τη… σύντομη συνέχεια. Ο Ζινκερνάγκελ σκοράρει στη Χάιφα με την Μακάμπι, σκοράρει και στην Μπρατισλάβα με την Σλόβαν. Έπαιξε σε έξι ευρωπαϊκά ματς και στις 29/8/2022 κάνει ντεμπούτο για το πρωτάθλημα, στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Δέκα ημέρες μετά, πατάει το πόδι του στο Βέλγιο και ανακοινώνεται ο δανεισμός του στην Σταντάρ Λιέγης.

Ο Ολυμπιακός περίμενε από τον… Ντε Λα Φουέντε και τον Μπόουλερ κατά τα άλλα, αλλά το λάθος είχε γίνει. Και σε αυτό, μεγάλο ρόλο έπαιξε η άποψη του Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός, δεν «καιγόταν» για τον Ζινκερνάγκελ. Το είχε εισπράξει νωρίς το μήνυμα αυτό και δεν το έκρυψε κιόλας. Στις πρώτες του δηλώσεις στο Βέλγιο, είπε πως δεν ήθελε να παίζει για τον Κορμπεράν, ενώ στάθηκε στο ότι ο Μαρτίνς τον στήριξε. Μαρτίνς, όμως, δεν υπήρχε και κανείς δεν μπορούσε τότε να προδικάσει ότι ο Κορμπεράν θα φύγει και σύντομα. Πολλοί πιστεύουν πως ο Δανός άσος με τον Μίτσελ θα είχε τύχη και θα έπαιζε, αλλά μικρή σημασία έχει πλέον αυτό.

Ο Ζινκερνάγκελ αρέσει σε αρκετές ομάδες. Η Σταντάρ Λιέγης θα ήθελε να τον κρατήσει. Ενδιαφέρον έχει δείξει η Τζένοα, αλλά και η Τραμπζονσπόρ. Αυτή τη στιγμή, στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως είναι από τους λίγους που αξίζουν την ευκαιρία και γι’ αυτό το λόγο είναι πιθανό να πάει στην προετοιμασία.

Είναι περιουσία του συλλόγου, άλλωστε είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο. Ο νέος προπονητής θα αποφασίσει και γι’ αυτόν, αλλά έχει χαρακτηριστικά που αρέσουν, που μπορούν σε μια νορμάλ ομάδα να προσφέρει. Γιατί την περσινή σεζόν, η τράπουλα στον Ολυμπιακό ανακατεύτηκε πολύ και… θύμα υπήρξε και ο Ζινκερνάγκελ. Απέδειξε και στο Βέλγιο άλλωστε πόσο κοντά στο γκολ είναι, τώρα θα επιστρέψει για να αποφασιστεί και τι θα γίνει.

Δεν είναι 100% σίγουρο πως θα είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν. Είναι βασικό άλλωστε να είναι και ο ίδιος καλά. Να το παλέψει, να θέλει. Στην Ελλάδα πάντως, έδειχνε να περνά καλά όσο πρόλαβε να μείνει, το απολάμβανε. Ζήτημα αυτό δεν θα είναι. Είναι, όμως, παίκτης ψυχολογίας και θέλει προπονητή να τον πιστεύει. Αυτό σημαίνει πως ο επόμενος κόουτς του Ολυμπιακού θα του δείξει και τη συνέχεια…