Ολυμπιακός: Πως ο στόπερ από προτεραιότητα έγινε εκκρεμότητα

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/©Intime

Ολυμπιακός: Πως ο στόπερ από προτεραιότητα έγινε εκκρεμότητα

Διονύσης Βερβελές 08:57 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 19.01.2024

Ο Ολυμπιακός ήθελε να φέρει πρώτα απ' όλα κεντρικό αμυντικό, όμως υπάρχει το αλλά...

Από την πρώτη στιγμή ο Ολυμπιακός αυτό που αποφάσισε να κάνει για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ήταν να κλείσει στόπερ. Τα πολλά κενά στην αμυντική λειτουργία και οι τραυματισμοί των Φρέιρε, Πορόζο που κράτησαν για μεγάλο διάστημα, έκαναν τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ως προτεραιότητα το θέμα απόκτησης στόπερ. 

Δε βγήκαν οι μεταγραφές του καλοκαιριού με τους Φρέιρε, Πορόζο, αφού από τη μία αγωνιστικά έκαναν τα λάθη τους και αυτοί, αλλά από την άλλη υπήρξε και η ατυχία για το γεγονός πως αμφότεροι τραυματίστηκαν και έκαναν καιρό να επανέλθουν. 

Από τη στιγμή μάλιστα που ήταν υπό τη μορφή δανεισμού από Πούμας και Τρουά αντίστοιχα, οι περιπτώσεις τους δεν προχώρησαν όπως θα ήθελαν στην ομάδα του Πειραιά. Ήδη ο Φρέιρε αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού λύθηκε ο δανεισμός του και γύρισε στην Πούμας, ενώ το όνομά του παίζει για την Αμερική και την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ όπου αγωνίζεται και ο Λιονέλ Μέσι, την Ίντερ Μαϊάμι. 

Από την άλλη η περίπτωση του Πορόζο είναι κάπως διαφορετική. Διότι πλέον ο παίκτης είναι έτοιμος να αγωνιστεί, πρόλαβε να δείξει κάποια θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του και είναι και μικρός σε ηλικία. 

Αυτά όμως για την ώρα δεν είναι αρκετά για να κάνουν τον Ολυμπιακό να βγάλει από το μυαλό του αυτό που αρχικά είχε αποφασιστεί, να σταματήσει επίσης ο δανεισμός του και να επιστρέψει στην Τρουά. Και κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλαγή μπήκε ο Ιμπόρα και όχι ο Πορόζο… 

Η σιγουριά για Παλομίνο και Κάρμο 

Ο Ολυμπιακός πράγματι από τον Δεκέμβριο δούλευε το θέμα του στόπερ, καθώς επιθυμία ήταν με το που άνοιγε η αγορά να ερχόταν αμέσως παίκτης σε αυτήν τη θέση. Ο Λέο Περέιρα ήταν αρκετά ψηλά στη λίστα των «ερυθρόλευκων». Οι Πειραιώτες ήθελαν τον παίκτη της Φλαμένγκο, ενώ και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή σύμφωνα με τα όσα είχαν κυκλοφορήσει έδειχνε να τον ενδιαφέρει η προοπτική του Ολυμπιακού για να έρθει στην Ευρώπη. 

Ωστόσο, οι οικονομικές απαιτήσεις τις Φλαμένγκο ήταν απαγορευτικές για τον Ολυμπιακό, αφού σύμφωνα με τα όσα είχαν γραφτεί και στη Βραζιλία δεν έπεφτε κάτω από τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έφτανε το πολύ μέχρι τα 5. Μεγάλη η διαφορά και η περίπτωσή του ατόνησε αρκετά από ένα σημείο και μετά, μέχρι που βγήκε από το κάδρο. Κάπου εκεί προέκυψε και η περίπτωση του Παλομίνο. 

Ο έμπειρος αμυντικός της Αταλάντα έχει πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ιταλία, καθώς είχε πραγματοποιήσει καλές σεζόν με την Αταλάντα. Μάλιστα οι διαπραγματεύσεις όλων των πλευρών, Ολυμπιακού, Αταλάντα και παίκτη, είχαν φτάσει σε αρκετά καλό σημείο μέχρι που κάποιοι θεωρούσαν δεδομένη τη μετακίνησή του στην Ελλάδα. 

Οι Ιταλοί όμως έκαναν πίσω, οι συζητήσεις σταμάτησαν και από εκεί που ήταν σίγουρη η μεταγραφή αυτή, τελικά ο Ολυμπιακός έμεινε και πάλι χωρίς να έχει αποκτήσει κεντρικό αμυντικό. Βέβαια τα τελευταία 24ωρα η περίπτωση του Παλομίνο έχει επανέλθει στο προσκήνιο και φαίνεται πως γίνεται ακόμη παιχνίδι με τον Αργεντινό και όσο δεν κλείνει πουθενά. 

Ως… εναλλακτική; Ίσως… Ζήτημα ότι δεν είναι ενεργός στην Αταλάντα. Παράλληλα, όμως υπήρξε και το όνομα του Κάρμο. Ο Ολυμπιακός τα είχε βρει σε όλα με τον παίκτη, ενώ και με η Πόρτο φαινόταν πως ήταν σύμφωνη για το δανεισμό του μέχρι το καλοκαίρι. 

Ενός ποδοσφαιριστή που φαίνεται να μην είναι στα πλάνα των «δράκων», αλλά από την άλλη τον πιστεύουν αρκετά για το μέλλον. Και εκεί που όλα έδειχναν πως ήταν τελειωμένη ιστορία η υπόθεση Κάρμο και ερχόταν στην Ελλάδα, ξαφνικά η Πόρτο απάντησε αρνητικά στον Ολυμπιακό και τα πάντα πήγαν ξανά στο μηδέν για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. 

Σήμερα Παρασκευή ωστόσο, αναμένεται νέα προσέγγιση με την Πόρτο, με στόχο να αποσπάσουν οι Πειραιώτες το «οκ» και σύντομα ο παίκτης να ενταχθεί στον Ολυμπιακό. 

Προτεραιότητα ήταν ο στόπερ για τον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι τώρα έχει αποκτήσει τους Ναβάρο, Μάρτινς επιθετικό και εξτρέμ αντίστοιχα, ενώ όπως όλα δείχνουν αναμένονται στην Ελλάδα οι Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα, δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται στο χώρο της μεσαίας γραμμής. 

Στόπερ σίγουρα θα έρθει για τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις. Ίσως και σήμερα. Και κρατάμε πάντα κάτι. Στόχος είναι να αποκτηθούν όχι ένας, αλλά δύο στόπερ. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά η απόφαση δεν δείχνει να αλλάζει.