Ατομικά κινήθηκαν οι Χουάνγκ και Βρουσάι - Αερόβιο και τακτική το πρωί της Κυριακής για τους υπόλοιπους (vids)

Ίνμπομ Χουάνγκ

i

© Intime

Ατομικά κινήθηκαν οι Χουάνγκ και Βρουσάι - Αερόβιο και τακτική το πρωί της Κυριακής για τους υπόλοιπους (vids)

Γιώργος Περπερίδης 14:00 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 16.07.2023

Ξεχωριστό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Χουάνγκ και Βρουσάι στην προπόνηση της Κυριακής (16/07). Αερόβιες ασκήσεις, ενδυνάμωση και τακτική για όσους γυμνάστηκαν σε κανονικούς ρυθμούς.

Διπλή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (16/07), την 11η μέρα παρουσίας της αποστολής του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Στο πρωινό πρόγραμμα, τόσο ο Χουάνγκ όσο και ο Βρουσάι κινήθηκαν ατομικά. Ακολούθησαν μέρος της προπόνησης με την ομάδα στο ξεκίνημα, όπου οι Ναδάλες - Μουρίκης είχαν ετοιμάσει κυρίως αερόβιες ασκήσεις με μπόλικες διατάσεις, τόσο για τον κορμό όσο και για τα άκρα.

Στη συνέχεια, ο Χουάνγκ με τον Βρουσάι κατευθύνθηκαν στο γυμναστήριο. Ο Νοτιοκορεάτης είχε μαζί του και την φυσιοθεραπευτή προκειμένου να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αποφόρτισης και ενδυνάμωσης. Ο Βρουσάι πέρασε ώρα στα μηχανήματα.

Για όσους γυμνάστηκαν σε κανονικούς ρυθμούς, το πρόγραμμα στη συνέχεια είχε ασκήσεις τακτικής. Αρχικά δίχως μπάλα, με στόχο την έκρηξη στα πρώτα μέτρα, την αλλαγή κατεύθυνσης και την πίεση στον αντίπαλο.

Στη συνέχεια το μενού είχε μια μορφή διπλού, σε μικρό με οριοθετημένα μέτρα, τέσσερις παίκτες εκτός γραμμών σε ρόλο μπαλαντέρ και τέσσερις μικρές εστίες στις γωνίες του τετραγώνου. Στόχος ήταν το παιχνίδι με μάξιμουμ δύο επαφές, αναγκαία η διαρκής κίνηση στο χώρο προκειμένου ο κάτοχος της μπάλας να βρίσκει ασφαλή μεταβίβαση, η πίεση για την ομάδα που κυνηγούσε την κατοχή και η εκτέλεση σε πρώτο χρόνο

Άσκηση που πέραν από τα όποια τεχνικά χαρακτηριστικά, ωθεί τους παίκτες να δουλέψουν και τα πνευματικά. Αντίληψη, οξυδέρκεια, ταχύτητα στην σκέψη και προνοητικότητα είναι στοιχεία πολύ σημαντικά στο ποδόσφαιρο και αναγκαία στο χτίσιμο της αγωνιστικής νοοτροπίας.

Ιμπόρα και Κίνι μοιάζουν να μην έχουν πρόβλημα προσαρμογής στον τρόπο που δουλεύει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Άλλωστε τα συγκεκριμένα προγράμματα προπόνησης τους είναι πολύ οικεία από την Ισπανία. 

Πασχαλάκης, Παπαδούδης και Τζολάκης συνέχισαν την σκληρή δουλειά υπό την επίβλεψη του Αντόνιο Χοσέ Λόπεθ Μενγκουάλ, τον προπονητή τερματοφυλάκων που καθημερινά... βγάζει το λάδι στην τριάδα των γκολκίπερ.

Το κυριακάτικο μενού στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Μιλς περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση στις 17:15 τοπική. Θυμίζουμε η αποστολή των «ερυθρολεύκων» θα παραμείνει επί αυστριακού εδάφους μέχρι και τις 19/07, όπου είναι προγραμματισμένη η επιστροφή στην Ελλάδα αμέσως μετά τη φιλική αναμέτρηση με τη Σαμπάχ του Αζερμπαϊτζάν