Τι έδειξε ο Ρίτσαρντς με τον Ολυμπιακό Β'
i

© Intime

Τι έδειξε ο Ρίτσαρντς με τον Ολυμπιακό Β'

Διονύσης Βερβελές 20:53 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 11.11.2023

Έπαιξε για πρώτη φορά φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα, έστω και σε ματς της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού. Πώς ήταν;

Σημαντική ημέρα για τον Ολυμπιακό και τον Ομάρ Ρίτσαρντς το Σάββατο. Όχι τόσο για το γεγονός πως η δεύτερη ομάδα πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Διαγόρα, κάνοντας πλέον το πρόσημό της στη βαθμολογία θετικό, καλύπτοντας μέσα σε επτά αγωνιστικές το μείον δέκα που είχε από την προηγούμενη σεζόν, αλλά για το γεγονός πως ο Ομάρ Ρίτσαρντς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι υπό τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και ήταν από τα καλά ονόματα της αγγλικής ομάδας. Ο λόγος που ήρθε στον Ολυμπιακό είναι γιατί ο αριστεροπόδαρος μπακ αντιμετώπισε έναν σοβαρό τραυματισμό την προηγούμενη σεζόν και δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί, ενώ και για τη φετινή χρονιά χρειαζόταν αρχικά ένα διάστημα αποθεραπείας αλλά και επί της ουσίας επαναφοράς.

Περίπου ενάμιση χρόνο έμεινε εκτός ο Ρίτσαρντς από την αγωνιστική δράση και σήμερα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου επέστρεψε και πάλι στα επίσημα παιχνίδια. Φόρεσε για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη φανέλα στο ματς της δεύτερης ομάδας για το πρωτάθλημα της Super League 2 και πλέον ο Ολυμπιακός «βλέπει» πως έχει μία ακόμη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Τα πρώτα στοιχεία του Ρίτσαρντς

Φυσικά δεν μπορεί κανείς να βγάλει πολλά συμπεράσματα απ' αυτό το πρώτο παιχνίδι του Ρίτσαρντς στον Ολυμπιακό και οι λόγοι είναι πολλοί. Πρώτα απ' όλα επέστρεψε μετά από σχεδόν 16 μήνες στην αγωνιστική δράση! Επίσης αγωνίστηκε με μία ομάδα που δεν είχε κάνει καν μαζί της προπόνηση και επιπλέον σε ένα πρωτάθλημα που πάει σε πολλές μονομαχίες και σκληρό παιχνίδι.

Ο Ρίτσαρντς έπαιξε για ένα ημίχρονο, καθώς έγινε αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους της αναμέτρησης. Σε αυτά τα 45 λεπτά, αυτό που έδειξε είναι πως με την μπάλα στα πόδια μπορεί να δώσει πολλά στους «ερυθρόλευκους». Είναι ποδοσφαιριστής που ζητάει την μπάλα και του αρέσει να βγαίνει στην επίθεση. Αμυντικά δεν πιέστηκε αρκετά η πλευρά του για να δείξει κάτι, αλλά επιθετικά όποτε μπόρεσε να βγει μπροστά έκανε καλά πράγματα.

Το καλύτερο βέβαια ήταν η πρώτη του επαφή με την μπάλα στα πρώτα λεπτά του ματς, όταν και πέρασε δύο αντιπάλους! Εκεί κατάλαβαν πολλοί, πολλά, αρκεί βέβαια να καταφέρει να ανεβάσει ρυθμό και να πείσει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ πως πρέπει να πάρει και την ευκαιρία του με την πρώτη ομάδα.