Τα δεδομένα για την «OPAP Arena» εφόσον ο Ολυμπιακός φτάσει τελικό

H OPAP Arena και ο Ολυμπιακός

i

© Intime

Τα δεδομένα για την «OPAP Arena» εφόσον ο Ολυμπιακός φτάσει τελικό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 01:25 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 17.05.2024

Ολοένα και πιο κοντά στον τελικό του UEFA Europa Conference League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε μεγάλο «διπλό» κόντρα στην Άστον Βίλα. Πως διαμορφώνονται τα δεδομένα για το παιχνίδι της «OPAP Arena» εφόσον οι Πειραιώτες προκριθούν.

O Ολυμπιακός ήταν... θρύλος στην Αγγλία και πανηγύρισε τεράστιο «διπλό» εναντίον της Άστον Βίλα, επικρατώντας στο Μπέρμιγχαμ με 4-2. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν... φωτιά, ο Μεντιλίμπαρ κόουτσαρε άψογα και ο σύλλογος του Πειραιά βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από την πρόκριση του στον τελικό του UEFA Europa Conference League.

Αυτό βέβαια εγείρει το ερώτημα του τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο και εξασφαλίσουν μία θέση στο ματς της «OPAP Arena». Φυσικά αυτό το ερώτημα προκύπτει από το γεγονός πως ΑΕΚ και Ολυμπιακός είναι δύο ομάδες με μεγάλη αντιπαλότητα, επομένως τίθεται θέμα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Οι πληροφορίες του Sportal από την UEFA αναφέρουν ότι δεν υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα με την έδρα του τελικού του Europa Conference League και αυτός θα γίνει κανονικά στην «OPAP Arena», ακόμα και με παρουσία ελληνικής ομάδας. Στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχουν από την αρχή στο μυαλό τους ότι υπάρχουν πολύ πιο δύσκολα σενάρια, στο κομμάτι της διαχείρισης των σεναρίων του τελικού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ίδια η ΑΕΚ είναι σαφώς υπέρ του να γίνει κανονικά ο τελικός στο γήπεδό της, διότι έχει ποντάρει πάρα πολλά σε αυτό το γεγονός, σε ό,τι αφορά στα οργανωτικά, οικονομικά θέματα, αλλά και σε αυτό του κύρους στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Βέβαια, υπάρχει και ένας μικρός αστερίσκος όσον αφορά την στάση της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, υπήρξε και η φημολογία πως εφόσον ο Ολυμπιακός φτάσει στον τελικό του UEFA Europa Conference League, τότε το μεγάλο παιχνίδι θα μεταφερθεί στην Πολωνία. Είτε στο στο Βρότσλαβ, που είναι προγραμματισμένος ο επόμενος τελικός της διοργάνωσης, είτε στη Βαρσοβία.

Όπως και να έχει όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στη μεγάλη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης». Θυμίζουμε πως το παιχνίδι εναντίον της Άστον Βίλα είναι προγραμματισμένο στις 9 του Μάη και θα διεξαχθεί στο φαληρικό γήπεδο, το οποίο αναμένεται κατάμεστο μετά το sold - out των Πειραιωτών.