Τι «τρέχει» με Όρτα και Κουρμπέλη

Δημήτρης Κουρμπέλης

i

©Intime

Τι «τρέχει» με Όρτα και Κουρμπέλη

Διονύσης Βερβελές 15:11 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:17 - 03.01.2024

Οι τελευταίες εξελίξεις για τους δύο μέσους…

Ο Ολυμπιακός έχει μπει δυναμικά στο μεταγραφικό κομμάτι. Ανακοίνωσε ήδη τη συμφωνία με τον Φραν Ναβάρο που είναι πιθανό σήμερα στη Λαμία να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όπως ήδη πήρε γεύση από Ρέντη και την ομάδα και ο Ζέλσον Μαρτίνς που θα χρειαστεί λίγο χρόνο…

Ο Γκαμπριέλ Περέιρα δείχνει επίσης να είναι κοντά στον Ολυμπιακό και από εκεί και πέρα, η ομάδα είναι πιθανό να προχωρήσει όχι για έναν, αλλά για δύο μέσους. Εδώ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Καρβαλιάλ θα ήθελε… χθες στο Ρέντη τον Όρτα της Μπράγκα. Έχει δουλέψει μαζί του, τον εκτιμά ιδιαίτερα, θεωρώντας πως μπορεί να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Ο 58χρονος προπονητής, έχει διαπιστώσει πως ο Ολυμπιακός δεν παίρνει δημιουργία από τους χαφ του, ο Όρτα είναι άλλου στυλ και εκτιμά πως ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που έχει στο μυαλό της η ομάδα. Περίπτωση δανεισμού εδώ, δεν υφίσταται. 

Ο Ολυμπιακός για να κάνει δικό του τον Όρτα, θα πρέπει να πληρώσει και μάλιστα καλά την Μπράγκα. Από την Πορτογαλία διέρρευσε πως οι απαιτήσεις της Μπράγκα είναι 6 εκατ. ευρώ! Ένα σημαντικό ποσό, στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν δείχνει διατεθειμένος να φτάσει. Οι «ερυθρόλευκοι», φαίνεται πως έχουν μπει στο παιχνίδι με ένα ποσό της τάξης των 4 εκατ. ευρώ, ίσως, όμως, χρειαστεί να ανέβουν λίγο. Ο Καρβαλιάλ τον θέλει, η διοίκηση αυτό το αναγνωρίζει και είναι μια περίπτωση που επιθυμούν να κλείσει σύντομα. 

Ίσως δεν έχει και σημασία να… παίζεις για 200-400 χιλιάδες ευρώ για… είκοσι ημέρες δηλαδή. Από εκεί και πέρα, οι Τούρκοι κρατούν συνεχώς στο προσκήνιο το θέμα του Κουρμπέλη. Αυτή τη στιγμή, από πλευράς των Πειραιωτών δεν υπάρχει κάτι. 

Ο Έλληνας μέσος, δείχνει ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έχει προταθεί, ναι, δεν έχει διαψευστεί για την ώρα το όνομά του. Και όταν η μεταγραφική περίοδος είναι σε εξέλιξη και ειδικά όταν πρόκειται για Έλληνα ποδοσφαιριστή, δεν είναι να «καις» τίποτα. Υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να γίνει και μια τέτοια μεταγραφή… Όπως όλα δείχνουν άλλωστε, θα έρθουν δύο μέσοι στον Ολυμπιακό στο επόμενο διάστημα…