Την Πέμπτη (8/2) το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7

Την Πέμπτη (8/2) το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:03 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 02.02.2024

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως την Πέμπτη (8/2) θα τελεστεί το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 γράφτηκε η πιο μαύρη μέρα στον ελληνικό αθλητισμό, όταν 21 νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή στα σκαλιά της Θύρας 7, μετά τον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Έτσι με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι την Πέμπτη (8/2) θα τελεστεί το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7..

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει πως την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 στις 15:00, θα τελεστεί στο χώρο του μνημείου στο «Γ. Καραϊσκάκης» το μνημόσυνο των θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7. 

43 χρόνια μετά η ημέρα αυτή αποτελεί πάντα ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού και το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού. 

Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Εκτός οι Μαρτίνς και Ρέτσος κόντρα στον Παναθηναϊκό 

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μακριά από την έδρα του τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Κυριακή (4/2), στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έμαθε πως δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα απουσιάζουν από το ματς της Λεωφόρου. 

Όπως όλα δείχνουν, σε πρώτο χρόνο, στην αποστολή δεν θα βρεθεί ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος αποκόμισε τραυματισμό στην προπόνηση της Πέμπτης (1/2). Ο νεαρός αμυντικός απέκτησε μία ενόχληση μετά την προετοιμασία, η οποία τελικά αποδείχθηκε πιο σοβαρή από ότι φάνηκε σε πρώτο χρόνο. 

Σε δεύτερο χρόνο, ο Ολυμπιακός θα στερηθεί και τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο Πορτογάλος αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα και έτσι δεν θα μπορέσει να βρεθεί στην αποστολή του Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο ίδιος δεν συμμετείχε στην προπόνηση της Πέμπτης και έτσι δεν θα συμπεριληφθεί στα πλάνα του συμπατριώτη του, τεχνικού.