Το «31» του Φορτούνη κόντρα στην ΑΕΚ

Κώστας Φορτούνης

i

© Intime

Το «31» του Φορτούνη κόντρα στην ΑΕΚ

Διονύσης Βερβελές 23:54 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 22.04.2023

Ξεχωριστό αυτό το ματς για τον άσο του Ολυμπιακού, που μετράει 15-7-8 απέναντι στην ΑΕΚ, με οκτώ γκολ και έξι ασίστ.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού και ο Ζοσέ Ανιγκό περιμένουν πολλά από τον Κώστα Φορτούνη το βράδυ της Κυριακής. Ο Έλληνας άσος, έχει βαρύ φορτίο απέναντι στην ΑΕΚ, με την οποία ωστόσο έχει «χτίσει» και μια καλή παράδοση. 

Ο Φορτούνης θα πάρει φανέλα βασικού από τον Ανιγκό και καλείται να «φτιάξει» το παιχνίδι των Πειραιωτών. Αυτό το ματς ωστόσο, θα είναι ξεχωριστό για έναν επιπρόσθετο λόγο. Κάνει… 31 με αυτή του την εμφάνιση και είναι η ομάδα που έχει αντιμετωπίσει πιο πολλές φορές από κάθε άλλη στην καριέρα του!

Ο Φορτούνης έχει 28 ματς με τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ την έχει αντιμετωπίσει και δύο φορές με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Μία ισοπαλία και μία ήττα μετρά με τους Αρκάδες, με τους οποίους είχε πετύχει το πρώτο από τα οχτώ γκολ απέναντι στην ΑΕΚ. Τα άλλα επτά είναι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με την οποία μετράει και έξι ασίστ.

Ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας «ακύρωσε» τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Έσβησε» την ποινή του Λουκάκου!
SERIE A

22:00 - 22.04.2023

Ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας «ακύρωσε» τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Έσβησε» την ποινή του Λουκάκου!

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ακύρωσε την ποινή που επιβλήθηκε στον Ρομέλου Λουκάκου για τον πανηγυρισμό του κόντρα στην Γιουβέντους και τώρα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως έχει πάρει τα μισά από τα τριάντα ματς που έχει βρει απέναντι την ΑΕΚ. Με 15 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι οι αριθμοί του, με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Αν προσθέσει κανείς και τα δύο του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, οι αριθμοί του είναι 15 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες. Στο 73,3% των ματς του απέναντι στην ΑΕΚ δηλαδή, δεν χάνει ο Φορτούνης, που μετράει και 50% νικών.

Καταλαβαίνει κανείς γιατί είναι ξεχωριστό το ματς που πιάνει τα 31 ο Φορτούνης κόντρα στην ΑΕΚ. Γιατί καλοί είναι οι αριθμοί, περνούν στην ιστορία, αλλά αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι μονόδρομος το τρίποντο, αν θέλει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.