Αυτό που «τρέλανε» τον κόσμο στη Λαμία

Παίκτες Ολυμπιακού

i

© Intime

Αυτό που «τρέλανε» τον κόσμο στη Λαμία

Διονύσης Βερβελές 23:06 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:08 - 04.01.2024

Δεν ήταν μόνο ότι δεν έβαλε γκολ, αλλά το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά «έσβησε»…

Δεύτερο συνεχόμενο ματς χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, αφού μετά το 0-0 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ήρθε και η ήττα με 1-0 από τη Λαμία. Δύο ματς όμως τα οποία ήταν διαφορετικά, όπως είπε και ο προπονητής του Κάρλος Καρβαλιάλ μετά το τέλος της αναμέτρησης στην πόλη της Φθιώτιδας.

Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, όμως λίγο η ατυχία, λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική πάσα, το γκολ δεν ήρθε ποτέ άρα ούτε και η νίκη. Έτσι έμεινε και στο 0-0. Στη Λαμία, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά για τους «ερυθρόλευκους». 

Η ομάδα του Πειραιά από τις 20 τελικές προσπάθειες που είχε στο Περιστέρι, έπεσε στις 11 στη Λαμία! Σε ένα ματς μάλιστα στο οποίο η αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε περισσότερες, αφού η Λαμία τελείωσε τον αγώνα με 13 τελικές!

Αυτό μάλιστα ήταν και ένα από τα στοιχεία που «τρέλανε» τον κόσμο, αλλά και τον Πορτογάλο προπονητή ο οποίος μίλησε για το χειρότερο παιχνίδι της ομάδας του από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Όταν μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε να είναι κάπως «ανεβασμένος» στα πρώτα πέντε-δέκα λεπτά και έχασε κάποιες μαζεμένες ευκαιρίες. Από το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, όμως και μετά η ομάδα ξαφνικά «έσβησε»! Σα να έχασε εντελώς την αυτοπεποίθησή της εξαιτίας του πέναλτι που δεν έγινε γκολ και επί της ουσίας από το 55' είχε να απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία.

Γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο και ήταν κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί από νωρίς στο ματς να κυνηγάει το σκορ και για περίπου σαράντα λεπτά με τις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τη Λαμία. Ακόμη και ένας βαθμός σε ένα τόσο αποκαρδιωτικό βράδυ, μπορεί να ήταν ένα… κέρδος στη μάχη του πρωταθλήματος.