Το «καυτό» δίμηνο που έχει ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός

i

© Intime

Το «καυτό» δίμηνο που έχει ο Ολυμπιακός

Διονύσης Βερβελές 18:03 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 30.12.2023

Πολλά και δύσκολα ματς για τους «ερυθρόλευκους» τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από την άδεια που είχαν οι ποδοσφαιριστές από τον Κάρλος Καρβαλιάλ για τα Χριστούγεννα και πλέον σκέφτονται άπαντες την επανέναρξη και των αγώνων. Οι «ερυθρόλευκοι» από την Τετάρτη θα μπουν σε ένα πρόγραμμα με συνεχόμενα ματς και δυνατά για Ελλάδα και Ευρώπη, λαμβάνοντας μέρος σε τρεις διοργανώσεις. Κάτι το οποίο σημαίνει πως το δίμηνο που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό θα είναι ένα διάστημα που θα κρίνει πολλά για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Την Τετάρτη οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν εκτός έδρας με τη Λαμία, απέναντι σε μία ομάδα η οποία φέτος αποτελεί μία από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος, αφού έχει εμφανιστεί εντελώς διαφορετική και καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Από εκεί και πέρα ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη στις 7 Ιανουαρίου.

Μπαίνει και το Κύπελλο στο πρόγραμμα

Μετά από την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός έχει να δώσει το πρώτο του ματς για τη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα με τον «αιώνιο» αντίπαλό του. Στις 10/1 έχει οριστεί το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ο επαναληπτικός του ζευγαριού είναι για τις 17 του ίδιου μήνα στο Καραϊσκάκη. Κάτι το οποίο σημαίνει πως μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός θα ξέρει αν θα συνεχίσει στη διοργάνωση του Κυπέλλου ή θα έχει αποκλειστεί, κάτι που κανείς δεν θα ήθελε.

Κι αυτό γιατί αν καταφέρει και προκριθεί θα έχει πάρει το εισιτήριο απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και διεκδικητή του πρωταθλήματος, αυτό θα σημαίνει πολλά για τη συνέχεια της ομάδας και ψυχολογικά. Να σημειωθεί επίσης πως το Κύπελλο θα συνεχιστεί τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου, οπότε προστίθενται δύο ακόμη ματς για τον Ολυμπιακό σε περίπτωση πρόκρισής του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το πρωτάθλημα και η Ευρώπη

Ανάμεσα από τα ματς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στις 14/1 ο Ολυμπιακός θα παίξει εκτός έδρας με την Κηφισιά. Από εκεί και πέρα για το πρωτάθλημα, δεν έχουν ανακοινωθεί οι ακριβείς ημερομηνίες, έχει να παίξει ο Ολυμπιακός εκτός έδρας με τον Άρη, υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη και μετά παίζει ξανά με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο αυτήν τη φορά όμως για τη Super League.

Έχει τον ΟΦΗ, εντός έδρας, μετά πάει Τούμπα για τον ΠΑΟΚ ματς το οποίο θα είναι κανονικά με κόσμο και στη συνέχεια θα έχει Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό και τελειώνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον Βόλο εντός έδρας. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε, όμως στα μέσα Φεβρουαρίου θα ξέρει και τη συνέχειά του στην Ευρώπη, αφού έχει να παίξει με τη Φερεντσβάρος στα πλέι οφ του Conference League. Ξέρουμε ήδη τις ημερομηνίες για τα ματς με τους Ούγγρους και συγκεκριμένα στις 15/2 παίζει στο Καραϊσκάκη και στις 22/2 εκτός έδρας.

Οπότε μέσα στο επόμενο δίμηνο ο Ολυμπιακός θα ξέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό που θα βρίσκεται στους στόχους του. Με την ελπίδα πως η συνέχεια, θα τον θέλει εντός και των τριών…