Το φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και η «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της Ευρώπης

Ολυμπιακός

i

© Intime

Το φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και η «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο Ρέντη τον Αστέρα Τρίπολης (19:30), σε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα που θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε.

Ημέρα φιλικού σήμερα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει να βρίσκεται στο ιδανικότερο στάδιο ετοιμότητας στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα κοντραριστεί με τον Αστέρα Τρίπολης στο προπονητικό γήπεδο στο Ρέντη (19:30), σε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα που θα αποτελέσει «χρυσή» ευκαιρία για τον Ισπανό τεχνικό να κάνει τις τελευταίες του δοκιμές.

Έπειτα από απόφαση του νέου προπονητή των Πειραιωτών, το συγκεκριμένο φιλικό θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, δημοσιογράφων αλλά και τηλεοπτικής κάλυψης. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, φανέλα βασικού αναμένεται να πάρουν οι παίκτες που θα αγωνιστούν στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της χρονιάς, με σκοπό να προετοιμαστούν κατάλληλα. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο φιλικές αναμετρήσεις στο εξωτερικό, εκεί που επικράτησε της Ρέιντζερς (1-3) και γνώρισε την ήττα από τη Νόριτς (2-0). 

Από την άλλη μεριά, ο Αστέρας Τρίπολης ταξίδεψε στην Αθήνα για αυτό το δυνατό φιλικό, το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό τεστ ενόψει και της έναρξης του πρωταθλήματος. 

Σήμερα κρίνεται η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Υπομονή τέλος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος απόψε (20:00) θα μάθει το πρώτο ευρωπαϊκό εμπόδιο που θα αντιμετωπίσει. Στο πρώτο παιχνίδι, Σερβέτ και Γκενκ έμειναν ισόπαλες (1-1) κι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με φόντο τον β' προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, ωστόσο όλα θα κριθούν στη σημερινή ρεβάνς στο Βέλγιο.

Παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι φάνταζαν το φαβορί της αναμέτρησης, η γηπεδούχος ήταν εκείνη που είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος του αγώνα. Όμως μέχρι να... πάρει μπρος, η Γκενκ είχε φροντίσει να σκοράρει με τον Χροσόβσκι, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 21ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες παρέμειναν ίδιες, παρόλο που η Γκενκ εμφάνισε ένα καλύτερο πρόσωπο. Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρουλιέρ πήρε κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κονιάτ και ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.