Ολυμπιακός VS Παναθηναϊκός: Το απόλυτο κρας τεστ των δύο «αιωνίων»
i

Χάμες Ροντρίγκες - Ρούμπεν Πέρεθ

Ολυμπιακός VS Παναθηναϊκός: Το απόλυτο κρας τεστ των δύο «αιωνίων»

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:50 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 25.02.2023

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό το βράδυ του Σαββάτου (25/2) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. Το Sportal κάνει το κρας τεστ των δύο «αιωνίων.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται το βράδυ του Σαββάτου (25/2,20:30, Cosmote Sport 1) στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «πράσινοι» βρίσκονται την κορυφή της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, στο +5 από τους «ερυθρόλευκους». Όπως καταλαβαίνετε μία νίκη δεν θα είναι απλά γοήτρου αλλά και ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλητή. Το Sportal κάνει το κρας τεστ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων και περνά από το μικροσκοπικό φακό τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που όπως όλα δείχνουν θα αποτελούν την αρχική ενδεκάδα. 

Πασχαλάκης VS Μπρινιόλι

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης προσαρμόστηκε άμεσα στον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τα «ερυθρόλευκα» και έχει κερδίσει τόσο την εμπιστοσύνη του προπονητή του όσο και το χειροκρότημα των φιλάθλων των Πειραιωτών. Απέναντι στους «πράσινους» ο 33χρονος πορτιέρε έχει αγωνιστεί ως γηπεδούχος 12 φορές ως ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΠΑΟΚ σε επίπεδο πρωταθλήματος είτε στην κανονική διάρκεια είτε στα πλέι οφ. Απολογισμός; Επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μονάχα μία ήττα. 

Οι επεμβάσεις του Πασχαλάκη έχουν συμβάλει τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Super League. Αποκορύφωμα οι σωτήριες αποκρούσεις του στην Τούμπα, όπου κράτησε το μηδέν και η ομάδα του Μίτσελ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη (0-0).

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι ο «φύλακας άγγελος» του Παναθηναϊκού. Ο Ιταλός τερματοφύλακας είναι εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια της εστίας των «πράσινων» και εμπνέει τεράστια σιγουριά και ασφάλεια στην άμυνα του «τριφυλλιού». Έχει δέσει απόλυτα με τον Παναθηναϊκό και πραγματοποιεί φανταστικές εμφανίσεις. Eίναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος (23), έχοντας καταγράψει 2.070' αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής με 13 clean sheets. Στα highlights του η ασίστ στο φοβερό γκολ του Παλάσιος στα ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. 

Ρέαμπτσιουκ VS Χουάνκαρ

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έχει καταγράψει ως τώρα 19 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού την τρέχουσα σεζόν της Super League, μετρώντας τρεις ασίστ. Ο Μολδαβός αριστερός μπακ είναι φιλότιμος αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά για αυτό και οι Πειραιώτες προχώρησαν στην απόκτηση του Ραμόν. Ο Βραζιλιάνος έδειξε καλά στοιχεία με το καλημέρα, ωστόσο ο Μίτσελ δεδομένου ότι ο Ρέαμπτσιουκ έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και γνωρίζει και από ντέρμπι εκτός απροόπτου θα του δώσει φανέλα βασικού στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Χουάνκαρ είναι σχεδόν βασικός και αναντικατάστατος στην ενδεκάδα που επιλέγει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Ισπανός αριστεροπόδοαρος αμυντικός του Παναθηναϊκού έχει αγωνιστεί σε 20 ματς στη Super League τη φετινή σεζόν και έχει σκοράρει ένα γκολ. 18 φορές έχει ξεκινήσει ως βασικός και δύο έχει περάσει ως αλλαγή. Ο Χουάνκαρ ιδιαιτέρως στον πρώτο γύρο ήταν εντυπωσιακός και οι ακριβείς σέντρες του είναι πάντα πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες. Εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων και της κούρασης διένυσε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος στα αρχή του δεύτερου γύρου. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον ξεκούρασε και στο ματς με τον Βόλο επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. 

Παπασταθόπουλος VS Σένκεφελντ 

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μολονότι είχε ένα σφίξιμο από το ματς με τη Λαμία, όλα δείχνουν πως θα δώσει το «παρών» στο «ντέρμπι αιωνίων». Ο Έλληνας αμυντικός με την εμπειρία του και τα καλά ανασταλτικά του καθήκοντα αποτελεί τον «βράχο» της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Μία περίοδο ντεφορμαρίσματος στην αρχή της σεζόν φαίνεται πως εδώ και καιρό την έχει αφήσει πίσω. Ως επί το πλείστον αγωνίζεται έχοντας ως παρτενέρ των Ντόη στο κέντρο της άμυνας των Πειραιωτών.  

Ο Μπάρτ Σένκεφελντ με εξαίρεση τα τέσσερα ματς στην αρχή του πρωταθλήματος που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού και τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε μερικά λεπτά συμμετοχής για να αποκτήσει ρυθμό είναι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Είναι ο βασικός στόπερ του «τριφυλλιού» και πότε με τον Μάγκνουσον, πότε με τον Σάρλια και πότε με τον Πούγγουρα αποτελούν το κεντρικό δίδυμο της «πράσινης» άμυνας. Ο Ολλανδός αμυντικός έχει συμβάλει στο γεγονός ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δεχθεί 12 γκολ μετά από 23 «στροφές» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Σέρβος κόουτς τον πιστεύει πολύ και για αυτό άλλωστε η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανανέωσε το συμβόλαιό του στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη μέχρι τον Ιούνιο του 2025. 

Ροντινέι VS Κώτσιρας

Ο Ροντινέι κέρδισε φανέλα βασικού από το... αεροπλάνο. Ο Βραζιλιάνος μπακ αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου από τον Ολυμπιακό και έπεισε με το καλημέρα τον Μίτσελ. Πιστός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, με συχνά ανεβάσματα και καλές σέντρες, γεγονός που βοηθά και στο ανασταλτικό και επιθετικό κομμάτι των «ερυθρόλευκων». Οι Πειραιώτες μετά τον Ομάρ Ελαμπντελαουί φαίνεται πως βρήκαν τον ποδοσφαιριστή που έψαχναν για το δεξί άκρο της άμυνας. 

Ο Γιάννης Κώτσιρας έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη φετινή σεζόν. Ο Έλληνας δεξιός οπισθοφύλακας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και με εξαίρεση κάποια λάθη τον έχει δικαιώσει για την επιλογή του. Τα τελευταία ματς, λόγω της κούρασης έχει πάρει ανάσες από τον Σέρβο κόουτς, όμως η συμμετοχή του ως αλλαγή στον αγώνα με το Βόλο δείχνει πως θα πάρει φανέλα βασικού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι πιο πιστός στα ανασταλτικά του καθήκοντα και πιο έμπειρος από τον Γιώργο Βαγιαννίδη

Μπα VS Σάρλια

Ο Ουσεϊνού Μπα ταλαιπωρήθηκε και την τρέχουσα σεζόν από τραυματισμό. Ο υψηλόσωμος αμυντικός των «ερυθρόλευκων» με την ταχύτητα και τα φυσικά του προσόντα είναι εξαιρετικά σημαντικός για την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Εννιά ματς έχει καταγράψει φέτος με τους Πειραιώτες και ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς είναι πιο «μπαρουτοκαπινσμένος» σε σχέση με τον Ντόη σε μεγάλους αγώνες.

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια από αναπληρωματικός στόπερ το τελευταίο διάστημα είναι βασικός στο πλευρό του Σένκφελεντ εξαιτίας του τραυματισμού του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Κροάτης αμυντικός τα έχει πάει περίφημα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Λόγω της αποχή του Ισλανδού στόπερ και της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού είναι φαβορί να πάρει φανέλα βασικού στο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης». 

Χουάνγκ VS Πέρεθ

Ο Χουάνγκ Ινμπόμ είναι ο ποδοσφαιριστής που δεν σταματά να τρέχει, να κόβει να μαρκάρει και να κερδίζει «μονομαχίες» στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Νοτιοκορεάτης μπήκε ορεξάτος από την πρώτη μέρα που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και αποτελεί βασικό γρανάζι της ενδεκάδας των «ερυθρόλευκων». Σε μία κακή μέρα του Χουάνγκ έχει θέμα και όλος ο Ολυμπιακός.

 Για τον Ρούμπεν Πέρεθ, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για το «κομπιούτερ», για τον «εγκέφαλο» του Παναθηναϊκού. Είναι ο ποδοσφαιριστής που στις περισσότερες των περιπτώσεων θα πάρει την πρώτη μπάλα από τους στόπερ και θα τρέξει σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου για να προσφέρει βοήθειες. Φάνηκε η απουσία του στη Λιβαδειά (λόγω τιμωρίας), με τους «πράσινους» να δυσκολεύονται αρκετά στην κυκλοφορία. Δεν είναι τυχαίο πως από πέρυσι που αποκτήθηκε είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έχει αγωνιστεί σε 22 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, τα 21 βασικός και μόνο στο ένα πέρασε ως αλλαγή. Ο Ισπανός μέσος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων και για αυτό οι «πράσινοι» επέκτειναν τη συνεργασία τους μαζί του τον περασμένο Δεκέμβρη μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Εμβιλά VS Κουρμπέλης

Ο Γιαν Εμβιλά αποτελεί με τον Χουάνγκ ΙνΜπόμ το δίδυμο της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Οι δυο τους έχουν ταιριάξει απόλυτα, συνεργάζονται με άνεση και συμβάλλουν τα μέγιστα με τα χιλιόμετρα που «καταπίνουν» στο ανασταλτικό κομμάτι των «ερυθρόλευκων». Ο Γάλλος δεν έχει αγωνιστεί μονάχα στα δύο ματς με τη Λαμία (τραυματισμός στο ένα και ποινή στο άλλο). Συνολικά έχει καταγράψει 21 συμμετοχές, έχοντας και μία ασίστ. 

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης με παρτενέρ τον Ρούμπεν Πέρεθ αγωνίζονται ως επί το πλείστον στο χώρου του κέντρου του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός των «πράσινων» δίνει «μάχες» στη μεσαία γραμμή, γράφει χιλιόμετρα και με τις ενέργειες του έχει προσφέρει νίκες στην ομάδα του. Μετά το λάθος στην Τρίπολη, το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Βόλο άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό και έθεσε τις βάσεις για το σημαντικό εντός έδρας «τρίποντο».

Χάμες Ροντρίγκες VS Μπερνάρ

Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ίσως και του πρωταθλήματος. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός με το «βαρύ» βιογραφικό έχει ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδο των «ερυθρόλευκων». Είναι αναγεννημένος στην Ελλάδα και ως τώρα έχει 17 συμμετοχές, μετρώντας πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ. Όλες οι προσπάθειες των Πειραιωτών ξεκινούν από τα πόδια του, όλοι οι συμπαίκτες του τον ψάχνουν για να του δώσουν την μπάλα. Οι ενέργειες, η τεχνική του κατάρτιση, τα σουτ του και η δημιουργία του αποτελούν σημείο αναφοράς για τους «ερυθρόλευκους». 

Ο Μπερνάρ, μετά τη διακοπή, μοιάζει να είναι ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής σε σχέση με εκείνον που παρακολουθήσαμε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Πλέον, ο Βραζιλιάνος δείχνει να έχει ενσωματωθεί 100% και κάνει ακριβώς αυτά που του ζητάει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είτε παίζει στον άξονα, είτε στα άκρα, δεν χάνει την ποιότητά του. Φυσικά είναι πολύ πιο αποδοτικός όταν αγωνίζεται ως «10αρι». Εξαιρετική τεχνική, διορατικός, με αρκετή φαντασία και σχεδόν όλες οι φάσεις του Παναθηναϊκού περνούν από τα πόδια του. Ειδικά στις αντεπιθέσεις είναι καταπληκτικός.

Κανός VS Παλάσιος 

Ο Σέρχι Κανός «κούμπωσε» με το... καλημέρα στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός εξτρέμ έδειξε από το ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα» πως είναι ο ποδοσφαιριστής που έψαχναν στον Πειραιά για τα άκρα της επίθεσης. «Μπουκαδόρος», εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, πολύ καλή ντρίμπλα, διεισδυτικός. Όλα αυτά που χρειάζεται η ομάδα του Μίτσελ προκειμένου να σπάει τις αντίπαλες άμυνες. Ο Κανός έχει καλή επαφή και με τα δίχτυα. 

 Ο Σεμπάστιαν  Παλάσιος, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα δεν ήταν σε ιδανική κατάσταση, κυρίως στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας. Είχε τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες απέναντι στον Λεβαδειακό, αλλά ήταν και άτυχος με τα δοκάρια κόντρα σε Ιωνικό, ΟΦΗ και Βόλο. Γενικά, ψάχνει τον καλό εαυτό του και του έχει λείψει το γκολ. Παραμένει φυσικά βαρόμετρο της επιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού και η εκρηκτικότητα και η διεισδυτικότητα πάντα αποτελούν «πονοκέφαλο» για τους αντιπάλους. 

Μπιέλ VS Μαντσίνι

Ο Πεπ Μπιέλ στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο. Πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, εξαιρετικό σουτ και φοβερή τεχνική κατάρτιση. Έχει τραβήξει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του, αναμφίβολα. Ο Μίτσελ τον χρησιμοποιεί κυρίως στα άκρα λόγω του Χάμες, που δεν είναι η θέση του αλλά αποδίδει. Σε 18 εμφανίσεις στη Super League έχει έξι γκολ και δύο ασίστ. 

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Αργεντινός εξτρέμ, δεδομένου ότι αγωνιζόταν στον Άρη την τελευταία τριετία και γνώριζε από το ελληνικό πρωτάθλημα, προσαρμόστηκε άμεσα στην νέα του ομάδα. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που επιθυμούσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το τραυματισμό του Αϊτόρ και πλέον το έχει στο ρόστερ του. Ήδη έχει σκοράρει με τους «πράσινους» και έχει αποδώσει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε. Σίγουρα κρατά κι άλλα για το μέλλον.

Μπακαμπού VS Ιωαννίδης

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού είναι ο βασικός επιθετικός του Ολυμπιακού. Είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία και τον Καρέλη με 11 γκολ και φυσικά των «ερυθρόλευκων». Δεν είναι το κλασικό «9αρι», τρέχει, μαρκάρει και παίζει και εκτός περιοχής. Ταχύς, δυναμικός και σίγουρα αν ήταν πιο αποτελεσματικός θα είχε βρει πιο πολλές φορές δίχτυα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχασε τη θέση του βασικού που είχε την περσινή από τον Αντράζ Σπόραρ. Ο Έλληνας επιθετικός, όποτε περνούσε ως αλλαγή προσπαθούσε να προσφέρει όσο μπορούσε. Από το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του ματς, απέκτησε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Οι συνεχείς καλές του εμφανίσεις σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα του Σλοβένου φορ, έχουν κάνει τον Γιοβάνοβιτς να τον ξεκινά βασικό το τελευταίο διάστημα. Ο 23χρονος επιθετικός βοηθά πολύ στην πίεση που ασκεί ο Παναθηναϊκός, η οποία ξεκινά από την επίθεση, βγάζει «τσαμπουκά», κερδίζει «μονομαχίες», βοηθά με τις ενέργειες του να βρει δίχτυα η ομάδα του αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ.