Τρομερός Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε ρεκόρ που είχε μόνο ο Φαλκάο

O Ομπαμεγιάνγκ

i

© Intime

Τρομερός Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε ρεκόρ που είχε μόνο ο Φαλκάο

Στέλιος Βαρδάκης • 21:22 - 01.12.2023

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό κατέγραψε χθες ο Ομπαμεγιάνκ, καθώς έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία ρου Europa League που πετυχαίνει χατ-τρικ φορές σε τρία διαφορετικά ματς.

Στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου του Europa League βρίσκεται η Μαρσέιγ. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο πήρε εντυπωσιακή νίκη με 4-3 απέναντι στον Άγιαξ και «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ.

Αυτό, μάλιστα, πρόσφερε στον Γκαμπονέζο επιθετικό ένα επίτευγμα, το οποίο είχε πετύχει μόνο ο Ράνταμελ Φαλκάο. Συγκεκριμένα, το χατ-τρικ που σκόραρε εναντίον των Ολλανδών ήταν το τρίτο του στη διοργάνωση και με αυτόν τον τρόπο έφτασε το ρεκόρ του Κολομβιανού παλαίμαχου άσου.

Το πρώτο χατ τρικ του Ομπαμεγιάνγκ στη διοργάνωση ήταν με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Τον Οκτώβριο του 2015 ο (τότε) επιθετικός των Βεστφαλών κατόρθωσε να πετύχει τρία  γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της γερμανικής ομάδας απέναντι στη Γκαμπάλα, για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Europa League (όμιλο στον οποίο συμμετείχε και ο ΠΑΟΚ). 

Το επόμενο  ήταν με τη φανέλα της Άρσεναλ. Το Μάιο του 2019 η αγγλική ομάδα ταξίδεψε στην Ισπανία και τη Βαλένθια, για τη ρεβάνς του 3-1 εναντίον της ομώνυμης ομάδας, για τα ημιτελικά του Europa League. Οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν με 2-4 και ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του στην πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Φαλκάο με τη σειρά του έχει σκοράρει τουλάχιστον τρία γκολ σε ισάριθμα ματς με τη Πόρτο και μάλιστα σε μία διοργάνωση. Συγκεκριμένα, πέτυχε χατ-τρικ στην εκτός έδρας νίκη με 1-3 για τη φάση των ομίλων απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης το 2010. Το ίδιο πέτυχε στο πρώτο ματς των προημιτελικών με τη Σπαρτάκ Μόσχας που η ομάδα της Πορτογαλίας κέρδισε με 5-1. 

«Ψήνεται» (;) για Εμπαπέ η Λίβερπουλ
PREMIER LEAGUE

16:41 - 01.12.2023

«Ψήνεται» (;) για Εμπαπέ η Λίβερπουλ

Το βλέμμα της στις εναλλακτικές λύσεις, σε περίπτωση αποχώρησης του Μοχάμεντ Σαλάχ, έχει στρέψει η Λίβερπουλ. Μία από αυτές, λοιπόν, φαίνεται να είναι και εκείνη του Κιλιάν Εμπαπέ.

Τέλος, ο Κολομβιανός επιθετικός πέτυχε 4 γκολ(!) στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στη Βιγιαρεάλ όντας ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Μάλιστα η Πόρτο κατέκτησε το Europa League στο τέλος εκείνης της σεζόν με τον Φαλκάο να είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 17 γκολ.