Όμπι - Μίκελ: «Στην Αφρική αν δεν δώσεις λεφτά, σε απειλεί η ίδια σου η οικογένεια»

Τζον Όμπι - Μίκελ

i

©intime

Όμπι - Μίκελ: «Στην Αφρική αν δεν δώσεις λεφτά, σε απειλεί η ίδια σου η οικογένεια»

Δημήτρης Χούπης 09:48 - 18.11.2023

Μιλώντας σε ένα πόντκαστ ο Νιγηριανός πρώην ποδοσφαιριστής, Τζον Όμπι - Μίκελ, ανέφερε πως στην Αφρική αν βγάζεις λεφτά και δεν βοηθάς την οικογένειά σου, μπορεί να σε απειλήσουν ακόμα και οι πιο αγαπημένοι σου άνθρωποι.

Ο Τζον Όμπι - Μίκελ αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παίκτες που έβγαλε η Νιγηρία, ενώ την ίδια ώρα για πολλά χρόνια άφησε το στίγμα του στην Τσέλσι, με την οποία σε δέκα χρόνια κατέκτησε έντεκα τίτλους. 

Ωστόσο όπως ανέφερε ο ίδιος το να είσαι από την Αφρική και να βγάζεις λεφτά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ο Νιγηριανός μέσος λοιπόν μιλώντας σε πόντκαστ με τον Ρίο Φέρντιναντ σχολίασε πως τα χρήματα που βγάζει ένας ποδοσφαιριστής από την Αφρική δεν... είναι στην πραγματικότητα δικά του. Τόνισε δε ότι αν δεν βοηθήσεις την οικογένειά σου, μπορεί ακόμα και να σε απειλήσουν!

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

«Αυτό είναι κάτι που δεν το λέμε πολύ συχνά. Αλλά όταν είσαι από την Αφρική και βγάζεις λεφτά, αυτά δεν είναι δικά σου», είπε στην αρχή και συνέχισε. 

«Έχεις συγγενείς, φίλους... Οι αδερφές σου φεύγουν έξω και παντρεύονται έναν. Αυτόw απλά θέλει να παντρευτεί για να μπει στην οικογένεια του Τζον Όμπι - Μίκελ, επειδή πιστεύει ότι η ζωή του τακτοποιήθηκε. Ξεκινάς να προσέχεις αυτόν τον άνθρωπο και στέλνεις λεφτά στην αδερφή σου και τα λεφτά πάνε σε αυτόν και τα κάνει ό,τι θέλει. 

Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν ξέρει. Τα λεφτά δεν είναι δικά σου. Παίρνεις έναν μισθό και λες θα βάλω μερικά στην άκρη για αυτόν τον άνθρωπο, βάζεις στην άκρη λεφτά για τον άλλον και βάζεις στην άκρη λεφτά για τους γονείς σου. Χωρίς να το καταλάβεις παίρνεις λιγότερα από αυτούς

Αυτή είναι η κουλτούρα. Περιμένουν από εσένα να βοηθήσεις. Για αυτούς, τους τα χρωστάς. Αυτή η ιστορία αξίζει να ειπωθεί. Αρκετοί νέοι Αφρικανοί παίκτες πρέπει να το ακούσουν αυτό, επειδή θα περάσουν παρόμοια κατάσταση. Θα χρειαστούν να ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν». 

Στη συνέχεια ο πρώην παίκτης των «μπλε», σχολίασε πως αν αποφασίσεις να σταματήσεις να τους βοηθάς, τότε εκείνοι μπορεί να σου κρατήσουν μούτρα. 

Ο κανονισμός που θα αλλάξει για πάντα το ποδόσφαιρο: Κίτρινη κάρτα με δεκάλεπτη αποβολή για διαμαρτυρία σε διαιτητή
PREMIER LEAGUE

10:36 - 15.11.2023

Ο κανονισμός που θα αλλάξει για πάντα το ποδόσφαιρο: Κίτρινη κάρτα με δεκάλεπτη αποβολή για διαμαρτυρία σε διαιτητή

Μία τεράστια αλλαγή ενδέχεται να δει το ποδόσφαιρο, καθώς οι αρμόδιοι για τους κανονισμούς εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοκιμάσουν ένα νέο μέτρο που θα αφορά την τιμωρία ενός παίκτη.

«Κάποιες φορές πρέπει να πεις "Αρκετά, δεν με νοιάζει". Για εμένα αυτή η στιγμή ήρθε πριν από πέντε χρόνια. Είπα "όχι άλλο", επειδή το έκανα αυτό από τότε που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Έτσι γίνεσαι ο κακός της υπόθεσης. Σταματάνε να απαντάνε στα τηλεφωνήματα. Συνηθίζουν να σε παίρνουν, όχι για να δεις πως είσαι, αλλά για να σε ρωτήσουν "Τι θα μου δώσεις;". 

Πρέπει να είσαι δυνατός. Έδινα πολλά στην οικογένειά μου», ήταν τα λόγια του στη συνέχεια.