Η Κάρντιφ ανακοίνωσε τον Γούτα

Ο Γούτας με τη φανέλα της Κάρντιφ.

i

©cardiffcityfc.co.uk

Η Κάρντιφ ανακοίνωσε τον Γούτα

Γιώργος Σακελλαρίου 12:54 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 05.07.2023

Παίκτης της Κάρντιφ κι επίσημα για δύο χρόνια είναι ο Δημήτρης Γούτας.

Ο Δημήτρης Γούτας ανήκει και τυπικά από σήμερα στην Κάρντιφ.

Ο σύλλογος της Ουαλίας ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου διεθνούς αμυντικού, ο οποίος θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του νέου τεχνικού Ερόλ Μπουλούτ. Ο τελευταίος εισηγήθηκε την απόκτηση του Γούτα, αφού τον γνωρίζει από την παρουσία του στο τουρκικό πρωτάθλημα και τη Σίβασπορ.

Στην ανακοίνωση της Κάρντιφ αναφέρεται: «Η Κάρντιφ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Δημήτριος Γούτας υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών στην πρωτεύουσα της Ουαλίας. Ο αμυντικός έχει πλούσια εμπειρία από διάφορους συλλόγους σε όλη την Ευρώπη, όπως ο Ολυμπιακός, η Λεχ Πόζναν και η Σιντ Τρούιντεν, μαζί με διεθνείς συμμετοχές για την ελληνική εθνική ομάδα.

Ο Γούτας έπαιξε πρόσφατα με τη Σίβασπορ στην τουρκική Süper Lig, πραγματοποιώντας 84 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πετυχαίνοντας πέντε γκολ.

Ο 29χρονος συμμετείχε σε οκτώ αγώνες του UEFA Europa Conference League την περασμένη σεζόν, καθώς η Σίβασπορ έφτασε στη φάση των 16 αφού κατέκτησε την κορυφή του Ομίλου G.

Ο Γούτας έκανε το διεθνές ντεμπούτο του για την Ελλάδα εναντίον της Ισπανίας τον Νοέμβριο του 2021 κι έκτοτε έχει εμφανιστεί σε αγώνες με το Κόσοβο και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μιλώντας στο Cardiff City TV μετά την ολοκλήρωση της μετακόμισής του στη Νότια Ουαλία, ο Γούτας είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, ένιωσα ζεστασιά από όλους. Είμαι χαρούμενος που μπαίνω στην ομάδα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ανυπομονώ να προπονηθώ με την ομάδα και να βοηθήσω με την εμπειρία μου. Πάντα θα δίνω το 100% και θα προσπαθώ να βοηθάω τους νεαρούς παίκτες – γι' αυτό είμαι εδώ.

Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα για το Πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να γνωρίσω την ομάδα, να δουλέψω μαζί τους και να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα».

Ο Ερόλ Μπουλούτ πρόσθεσε: «Ο Γούτας έχει μεγάλη εμπειρία. Έχει παίξει στον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδας κι έκανε δύο καλές σεζόν στην Τουρκία με τη Σίβασπορ.

Μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν και είναι καλή παρουσία για το Πρωτάθλημα. Έχει επίσης καλή ταχύτητα, οπότε πιστεύω ότι θα είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης για το στυλ μας.

Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που είναι πραγματικά επικίνδυνοι στον αέρα και μπορούν να σκοράρουν γκολ από στημένες φάσεις, κάτι που θα είναι πολύ καλό για εμάς».

Καλώς ήρθες στην Cardiff City, Δημήτρη!».