Στην Κάρντιφ για δύο χρόνια ο Γούτας

Στην Κάρντιφ για δύο χρόνια ο Γούτας

Γιώργος Σακελλαρίου 22:45 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:46 - 04.07.2023

Ο διεθνής αμυντικός Δημήτρης Γούτας μετά τη Σίβασπορ μετακομίζει στην Τσάμπιονσιπ για την Κάρντιφ.

Παίκτης της Κάρντιφ θα πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Γούτας.

Ο διεθνής αμυντικός, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη Σίβασπορ και μέτρησε 84 ματς, 5 γξκολ και 3 ασίστ, είναι ο εκλεκτός για μία θέση στο κέντρο της άμυνας και σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με την Κάρντιφ, η οποία την περασμένη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, τερμάτισε μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στα ρεπορτάζ αναφέρεται: «Η Κάρντιφ Σίτι θα υπογράψει τον 29χρονο σέντερ μπακ Δημήτρη Γούτα μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Σίβασπορ στα τέλη Ιουνίου.

Ο Έλληνας αμυντικός θα υπογράψει διετές συμβόλαιο. Πριν την Τουρκία, ο Γούτας έπαιξε στην Ελλάδα με Ξάνθη, Ολυμπιακό, Ατρόμητο, στην Πολωνία με τη Λεχ Πόζναν και στο Βέλγιο με Σιντ Τρούιντεν και Κορτράικ. Με την Εθνική Ελλάδας έχει τερις συμμετοχές στην Ελλάδα.

Ο Γούτας ταιριάζει στα πλάνα και τα δυνατά στοιχεία είναι η άμυνα χαμηλά και οι επεμβάσεις. Αλλά υπάρχουν πράγματα που θα φέρει ο Γούτας στον αγωνιστικό χώρο, στα αποδυτήρια και στο προπονητικό κέντρο που δεν μπορούν να μετρηθούν με στατιστικά. Το ένα είναι η εμπειρία και το άλλο ο ηγετικός του ρόλος. Έχει αποδείξει επίσης ότι είναι ικανός στις στατικές φάσεις, κομμάτι που υστέρησε την περασμένη σεζόν η Κάρντιφ».

Ο Έλληνας στόπερ, μάλιστα, έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις και φυσικά είναι επιλογή του Τούρκου τεχνικού Ερόλ Μπουλούτ, ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά. Να σημειωθεί ότι η Κάρντιφ έχει τιμωρηθεί και δεν μπορεί να πληρώνει για να παίρνει παίκτες, παρά μόνο ελεύθερους. Ο Μπουλούτ, παράλληλα, ο οποίος ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να πραγματοποιηθούν δέκα μεταγραφές, ώστε η Κάρντιφ να είναι πιο ανταγωνιστική.