H UEFA άφησε εκτός Ευρώπης την Οσασούνα - Πηγαίνουν στο CAS οι Βάσκοι!
i

© prtscr

H UEFA άφησε εκτός Ευρώπης την Οσασούνα - Πηγαίνουν στο CAS οι Βάσκοι!

Sportal newsroom 22:11 - 04.07.2023

Η Οσασούνα έμεινε εκτός Ευρώπης από την UEFA λόγω εμπλοκής της σε στημένα παιχνίδια, όμως θα πάει στο CAS, προκειμένου να διεκδικήσει τη δικαίωση της.

Χαμός με UEFA και Οσασούνα! Η επιτροπή εφέσεων της Ομοσπονδίας πήρε την απόφαση να αποκλείσει από τους ομίλους του Conference League την ισπανική ομάδα λόγω εμπλοκής της σε στημένα ματς τη σεζόν 2013-14.

Όπως έκαναν γνωστό με ανακοίνωση τους οι Βάσκοι, δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Αντιθέτως, θα πάνε στο CAS, ώστε να διεκδικήσουν τη δικαίωση τους. Αν δεν δικαιωθούν ούτε εκεί, τότε τη θέση της θα πάρει η 8η της βαθμολογίας της περσινής σεζόν της La Liga, Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η ανακοίνωση της Οσασούνα:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA έλαβε σήμερα την απόφαση να αφήσει την Ατλέτικο Οσασούνα εκτός του Conference League 2023-2024. Τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της UEFA δεν έχουν λάβει υπόψη τους ισχυρισμούς που παρουσίασε ο σύλλογος την περασμένη Παρασκευή και επιβεβαίωσαν την αρχική γνώμη των επιθεωρητών της Επιτροπής Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA. Οι λόγοι για τους οποίους η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε να αποκλείσει την Οσασούνα θα μεταφερθούν στον σύλλογο τις επόμενες ημέρες.

Η Ατλέτικο Οσασούνα δεν συμμερίζεται καθόλου τα κριτήρια της UEFA ή τη διερεύνηση της υπόθεσης και λυπάται για το λάθος μήνυμα που στέλνει η UEFA στον κόσμο του ποδοσφαίρου τιμωρώντας όσους καταγγέλλουν τη διαφθορά και τη διώκουν στα δικαστήρια.

Τέλος, η Ατλέτικο Οσασούνα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της για να αντισταθεί στην UEFA και να θέσει τέλος σε αυτό που θεωρεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων της. Ο σύλλογος θα προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης της UEFA, την οποία θεωρεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων του».

Tags: