«Λύτρωση» για την Μπαρτσελόνα διά ποδός Λεβαντόφσκι

Λεβαντόφσκι

i

© PrtScr

«Λύτρωση» για την Μπαρτσελόνα διά ποδός Λεβαντόφσκι

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:59 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 04.09.2023

Η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Οσασούνα (1-2), χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 85ο λεπτό του ματς.

Σε ένα ματς που «φλέρταρε» με την γκέλα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας της Οσασούνα (1-2) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της La Liga, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόφσκι λίγα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα.

Οι Καταλανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας, με κατοχή άνω του 70% από το ξεκίνημα του αγώνα, η οποία όμως δεν μετουσιωνόταν σε καλές τελικές και πραγματικές ευκαιρίες. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Ντε Γιονγκ υποδέχτηκε την μπάλα έπειτα από μία φάση διαρκείας όμως στάθηκε άτυχος διότι η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι. Στο πρώτο μέρος, η Μπάρτσα είχε ποσοστά κατοχής μπάλας που άγγιζαν το 75%, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, με την Οσασούνα να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή της.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, η ομάδα του Τσάβι άνοιξε το σκορ με τον Κουντέ, ο οποίος νίκησε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Γκιντογκάν και με μία κεφαλιά χάρισε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (0-1).

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο μέχρι το 76ο λεπτό, όταν και η Οσασούνα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Με ένα δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Άβιλα έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Εκεί που όλα έδειχναν πως η Μπαρτσελόνα θα φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Παμπλόνα, ήρθε η... παράβαση του Κατένα. 

Ο ποδοσφαιριστής της Οσασούνα ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι μέσα στην περιοχή και γνώρισε την κόκκινη κάρτα έπειτα από παρέμβαση του VAR. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Πολωνός φορ στο 85΄, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-2 και χάρισε το τρίποντο της νίκης στην Μπαρτσελόνα.

Οσασούνα (Χαγκόμπα Αρασάτε): Αϊτόρ Φερνάντεθ – Αρέσο (80’ Νάτσο Βιδάλ), Κατένα, Εράντο, Κρουθ – Ιμπάνιεθ (72’ Μονκαγιόλα), Ίκερ Μουνιόθ, Αϊμάρ Ορόθ – Ρουμπέν Γκαρθία (62’ Κίκε Μπάρχα), Ραούλ Γκαρθία (62’ Μπούντιμιρ), Αρνάιθ (62’ Άβιλα).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (59’ Ζοάο Κανσέλο), Κουντέ, Κρίστενσεν (90’ Ίνιγκο Μαρτίνεθ), Μπάλντε – Γκιντογκάν, Ρομέου (80’ Ζοάο Φέλιξ), Ντε Γιονγκ – Γιαμάλ (59’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι (90’ Ραφίνια), Γκάβι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (5ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ