Λεβαντόφσκι: «Οι διαιτητές σκοτώνουν το πρωτάθλημα»

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Λεβαντόφσκι: «Οι διαιτητές σκοτώνουν το πρωτάθλημα»

Ιάσονας Τσίλης 12:45 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 03.09.2023

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σε δηλώσεις του σε πολωνικό μέσο, ξέσπασε κατά της διαιτησίας στην Ισπανία.

Ο Πολωνός αστέρας της Μπαρτσελόνα, παραχώρησε συνέντευξη στο πολωνικό Eleven Sport και μίλησε μεταξύ άλλων για τη διαιτησία στη La Liga, στην οποία αναφέρθηκε με σκληρά λόγια.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η La Liga δεν είναι αρκετά ελκυστική και επιθετική. Οι διαιτητές σκοτώνουν το πρωτάθλημα. Δεν περίμενα ότι οι ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος θα ήταν τόσο απρόθυμες να παίξουν ποδόσφαιρο».

Ο επιθετικός των καταλανών, δεν είναι ο πρώτος από το σύλλογο που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, καθώς πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» Τσάβι είχε επιτεθεί στη διαιτησία, μετά τη λευκή ισοπαλία της Μπαρτσελόνα στο «Αλφόνσο Πέρεθ», κόντρα στη Χετάφε.

Τότε είχε αναφέρει: «Eίπα στο διαιτητή ότι επέτρεπε τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Χετάφε και για αυτό με απέβαλλε. Τις προάλλες είχαμε συνάντηση με τους διαιτητές και μια από τις πρώτες αλλαγές που μας είπαν ότι θα κάνουν, θα είναι να ακούν περισσότερο του προπονητές και να δείχνουν κατανόηση στις διαμαρτυρίες.

Η αποβολή μου δεν έχει τόσο σημασία, όσο αυτά που έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι της Χετάφε, αν αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να παρουσιάσουμε σαν πρωτάθλημα δεν είναι θετικό για κανέναν. Αν αυτό είναι το προϊόν της La Liga είναι απόλυτη ντροπή. Είμαι πολύ θυμωμένος.

Είναι ξεκάθαρη αδικία για εμάς. Δεν υπάρχει πουθενά χέρι του Πέδρι, μας είπαν ότι αν δεν είναι ξεκάθαρο χέρι δεν θα σφυρίζουν την παράβαση, το χέρι του Πέδρι είναι μια εφεύρεση του διαιτητή, είμαι πολύ απογοητευμένος. Έγιναν πολλά πράγματα πριν την αποβολή του. Ο διαιτητής επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Χετάφε. Πέρσι ξεκινήσαμε ξανά με τον ίδιο τρόπο και ολοκληρώσαμε καλά τη σεζόν».

Ο Λεβαντόφσκι, ίσως κινδυνεύσει με πρόστιμο για τις δηλώσεις του, καθώς η Ισπανική Ομοσπονδία, δεν επιθυμεί τέτοιες τοποθετήσεις.