Σε ομάδα έκπληξη ο Όσκαρ Γκαρθία
i

©OH Leuven

Σε ομάδα έκπληξη ο Όσκαρ Γκαρθία

Δημήτρης Χούπης 12:02 - 03.11.2023

Ο Όσκαρ Γκαρθία μετά από έναν χρόνο επέστρεψε στους πάγκους, με τη Λέουβεν από το Βέλγιο να ανακοινώνει τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας ο Όσκαρ Γκαρθία επέστρεψε στους πάγκους για λογαριασμό της Λέουβεν, η οποία τον ανακοίνωσε. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού υπέγραψε συμβόλαιο με τη βελγική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Τελευταία ομάδα που είχε αναλάβει ο 50χρονος ήταν η Ρεμς, από την οποία αποχώρησε μία σεζόν πριν. 

Ο Ισπανός τεχνικός έχει να αναλάβει τη σωτηρία της ομάδας, η οποία μετά από δώδεκα αγωνιστικές βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού με δώδεκα βαθμούς. 

Ο Όσκαρ Γκαρθία είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό αφού είχε κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού για τέσσερις μήνες. Σε αυτή την περίοδο ο Ισπανός είχε μόλις 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει εργαστεί στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα για δύο χρόνια και συγκεκριμένα την Κ-19 της ομάδας της Βαρκελώνης. 

Στη συνέχεια μετακόμισε στο Ισραήλ για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία εργάστηκε για έναν χρόνο, ενώ από εκεί πήγε στην Μπράιτον πριν μετακομίσει ξανά στην ομάδα του Τελ Αβίβ. Ωστόσο και εκεί δεν έκατσε πολύ, αφού λίγους μήνες μετά έκατσε στον πάγκο της Γουότφορντ. Ακόμα έχει αποτελέσει προπονητής της Ζάλτσμπουργκ, της Σεντ - Ετιέν και της Θέλτα.