Το σκεπτικό του Μαρτίνεθ για Καμαρά και Ρέτσο

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

© Intime

Το σκεπτικό του Μαρτίνεθ για Καμαρά και Ρέτσο

Διονύσης Βερβελές 18:20 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:20 - 02.11.2023

Η απόφαση να εκτίσουν την τιμωρία τους και γιατί επέλεξε αυτά τα ματς…

Δύο παίκτες έχει ο Ολυμπιακός οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κάρτες και θα πρέπει να εκτίσουν την ποινή μίας αγωνιστικής που έχουν. Ο λόγος για τους Μαντί Καμαρά και Παναγιώτης Ρέτσο. Όπως έγινε γνωστό ο πρώτος πρόκειται να μείνει εκτός πλάνων του Ντιέγκο Μαρτίνεθ με τον Αστέρα Τρίπολης, εκτός έδρας για την 11η αγωνιστική και ο δεύτερος με τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 12η αγωνιστική. Τι έκανε όμως τον Ισπανό τεχνικό να αποφασίσει να εκτίσουν οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις;

Απέναντι στη Γουέστ Χαμ ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρία «καθαρά» χαφ στο κέντρο και με ποδοσφαιριστές οι οποίοι το... έχουν αρκετά το αμυντικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, στη βασική ενδεκάδα ήταν οι Μαντί Καμαρά, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Σαντιάγκο Έσε. Ένα σχήμα το οποίο βγήκε στους «ερυθρόλευκους», αφού ακόμη και οι Άγγλοι «μιλούσαν» για το καλό και οργανωμένο κέντρο της ομάδας του Πειραιά.

Κόντρα στον ΟΦΗ όμως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αν και ήταν ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς αποφάσισε να γυρίσει στο προηγούμενο σύστημά του και να πάει με δύο αμυντικά χαφ και έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή. Έπαιξαν οι Καμαρά, Έσε και μπροστά τους ο Μασούρας ο οποίος έπαιξε περισσότερο ως δεύτερος επιθετικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 2-0, πραγματοποιώντας μία επαγγελματική εμφάνιση επί της ουσίας. Μία εμφάνιση στην οποία δε χρειάστηκε να κάνουν πολλά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα «κλείδωσαν» και τα ατού του πάντα επικίνδυνου, ιδιαίτερα μέσα στην Κρήτη, ΟΦΗ.

Ένα σχήμα και μία νίκη η οποία έδειξε στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ πως ο Ολυμπιακός μπορεί να ανταποκριθεί με τα δύο χαφ στο κέντρο και για αυτό αποφάσισε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης να δηλώσει τον Μαντί Καμαρά για να εκτίσει την ποινή του.

Οπότε κατά πάσα πιθανότητα, χωρίς φυσικά να υπάρξουν απρόοπτα στην ομάδα, το δίδυμο στο κέντρο θα είναι Αλεξανδρόπουλος-Έσε οι οποίοι άλλωστε έχουν δείξει πως συνεργάζονται καλά μέσα στο γήπεδο. Θα έχει προηγηθεί άλλωστε και ένα ματς με απαιτήσεις, αυτό με την Γουέστ Χαμ, αλλά και αυτό με τον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη η απόφαση για να εκτίσει ο Ρέτσος λίγο αργότερα, στη 12η αγωνιστική με τον Παναιτωλικό έχει να κάνει και με την επιστροφή του Φρέιρε. Ο Αργεντινός αμυντικός μέχρι τότε αναμένεται να έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει να του δώσει χρόνο ώστε να επανέλθει στην επιθυμητή κατάσταση.

Δεν ήθελε να βάλει και τον Ρέτσο με τον Αστέρα Τρίπολης να εκτίσει, διότι η ομάδα του Πειραιά αυτήν τη στιγμή είναι με τρία στόπερ όλα και όλα (Πορόζο, Ρέτσος, Ντόη) και σε περίπτωση που έμενε ο ένας εκτός, τότε στον πάγκο δεν θα είχε κανέναν κεντρικό αμυντικό. Βέβαια να σημειωθεί πως υπάρχει και ο Μπιανκόν, ο οποίος όμως δεν έχει αγωνιστεί καθόλου μέχρι τώρα με την πρώτη ομάδα και ίσως να μη θέλει ο Ισπανός τεχνικός να ρισκάρει σε ένα ματς όπως αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη, έδρα η οποία θεωρείται από τις επικίνδυνες του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, με τον Παναιτωλικό σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά θα έχει γυρίσει και ο Φρέιρε, κάτι που σημαίνει πως θα έχει μπει στην εξίσωση και ο Αργεντινός στόπερ.