Οσόριο: Ανανέωσε με την Τορόντο FC ο Καναδός που ενδιέφερε τον Παναθηναϊκό (vid)
i

Τζόναθαν Οσόριο/ ©Twitter

Οσόριο: Ανανέωσε με την Τορόντο FC ο Καναδός που ενδιέφερε τον Παναθηναϊκό (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:20 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 13.12.2022

Ο Τζόναθαν Οσόριο θα παραμείνει τελικά στον Καναδά και την Τορόντο FC, καθώς υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο.

Ο Τζόναθαν Οσόριο αποτελούσε έναν από τους μεταγραφικού στόχους του Παναθηναϊκού. Ο 30χρονος κεντρικός μέσος είχε συμβόλαιο με την Τορόντο FC μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για αυτό και ήταν στο στόχαστρο των «πράσινων» αυτούς τους μήνες. 

Ο Οσόριο είχε δεχθεί πρόταση από τους «πράσινους» και είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει να αποφασίσει για το μέλλον του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου έδωσε το «παρών» με την Εθνική ομάδα του Καναδά. Τότε ο 30χρονος κεντρικός μέσος έδειχνε πρόθυμος να αποχωρήσει από την ομάδα του Καναδά και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. 

Τελικά, όμως ο Τζόναθαν Οσόριο λίγο μετά την επιστροφή του από το Μουντιάλ φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και άφησε στην άκρη το όνειρό του για την Ευρώπη. Ο Καναδός κεντρικός μέσος έδωσε τα χέρια με την ομάδα του MLS και υπέγραψε νέο συμβόλαιο τριετούς συνεργασίας. 

Την σεζόν που πέρασε ο Τζόναθαν Οσόριο αγωνίστηκε σε 29 ματς στο MLS έχοντας σημειώσει εννιά τέρματα και μοιράσει τέσσερις ασίστ σε σχεδόν 2.000 αγωνιστικά λεπτά. Στο Μουντιάλ του Κατάρ ο 30χρονος μέσος πραγματοποίησε 3 συμμετοχές με την Εθνική Καναδά. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε στα ματς με το Μαρόκο (1-2), με την Κροατία (4-1) και με το Βέλγιο (1-0). Ο Καναδάς έχοντας τρεις ήττες και 0 βαθμούς αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο από τη φάση των ομίλων. 

Η ανακοίνωση από την Toronto FC: