Νίκησε τη Σερβία και αγκαλιάζει την πρόκριση η Ουγγαρία
i

©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Νίκησε τη Σερβία και αγκαλιάζει την πρόκριση η Ουγγαρία

Κώστας Τσιακλής 23:46 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 15.10.2023

Η Ουγγαρία επικράτησε με 2-1 της Σερβίας και βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Η Ουγγαρία πέτυχε μια μεγάλης σημασίας νίκη απέναντι στη Σερβία με 2-1 αφού βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βασική ενδεκάδα των Σέρβων ήταν οι Μιγιάτ Γκατσίβονιτς (ΑΕΚ) και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ο άσος του ΠΑΟΚ είχε ασίστ). Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Φίλιπ Τζούρισιτς (Παναθηναϊκός) που μάλιστα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τη Σερβία στο 9'. Ο Νεμάνια Γκούντελι πήρε τη μπάλα και εξαπέλυσε ένα μακρινό σουτ, το οποίο όμως σταμάτησε στον Ντένες Ντίμπους που πραγματοποίησε μια καλή απόκρουση. Η Ουγγαρία άνοιξε το σκορ στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι στο 20'. Ο Λουίς Νέγκο γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και βρήκε τον Μπαρνάμπας Βάργκα που δεν αστόχησε για το 1-0. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Σερβία προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως η κεφαλιά του Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Ντίμπους. Η ισοφάριση των Σέρβων ήρθε τελικά στο 33', όταν ο άσος του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, σέρβιρε στον Πάβλοβιτς που έκανε το 1-1. Δευτερόλεπτα αργότερα η Ουγγαρία απάντησε και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με την ασύλληπτη γκολάρα του Ρόλαντ Σάλαϊ. Στο 45+1' ο Ζίβκοβιτς θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σερβία μπήκε καλύτερα και σημείωσε δύο τέρματα με τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς όμως αμφότερα ακυρώθηκαν για οφσάιντ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγο ωστόσο στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουν το 2-2. Για την ακρίβεια στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι αφού έστειλαν δύο φορές τη μπάλα στο δοκάρι! 

Σε φάση διαρκείας στο 71' οι Τάντιτς και Πάβλοβιτς είδαν τις προσπάθειες τους να έχουν την ίδια κατάληξη, δηλαδή να σταματούν στο δοκάρι. Δοκάρι είχε και η Ουγγαρία στο 68' με τον Βάργκα. Η Ουγγαρία βγήκε στην αντεπίθεση και είχε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς όμως ο Μπόλα αστόχησε από θέση βολής. Οι «Μαγιάροι» απείλησαν και στο 82' όμως ο Βάνα Μιλίνκοβιτς Σάβιτς κράτησε το 2-1 και την ομάδα του στο παιχνίδι.

Η Σερβία πίεσε ξανά για την ισοφάριση όμως και πάλι δεν τα κατάφερε. Στο 90+4' ο Μίτροβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντίμπους ενώ στο 90+6' ο Τζούρισιτς του Παναθηναϊκού αστόχησε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Με τη νίκη της η Ουγγαρία ανέβηκε στους 13 βαθμούς και παρέμεινε μόνη την κορυφή του ομίλου. Από την άλλη η Σερβία έμεινε στη δεύτερη θέση με δέκα βαθμούς.

Άλωσε τη Βουλγαρία η Λιθουανία

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λιθουανία πήρε νίκη γοήτρου κόντρα στη Βουλγαρία με σκορ 0-2. Και τα δύο γκολ σημείωσε ο Πίζους Σίρβις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βούλγαροι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 42' λόγω αποβολής του Αντριάν Κράεβ.

Βασικός για τη Βουλγαρία ήταν ο Κίριλ Ντεσμπόντοφ του ΠΑΟΚ ενώ στο αρχικό σχήμα της Λιθουανίας ήταν ο Σλίβκα της Λαμίας. Με τη νίκη τους οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν τη Βουλγαρία και βρίσκονται στην 4η θέση του ομίλου με πέντε βαθμούς.