Η Δανία καθάρισε με τον Σκοβ και πάει Γερμανία – Στον δρόμο της Εθνικής μας το Καζακστάν

Η Δανία καθάρισε με τον Σκοβ και πάει Γερμανία – Στον δρόμο της Εθνικής μας το Καζακστάν

Γιώργος Σακελλαρίου 23:40 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 14.10.2023

Η Δανία νίκησε άνετα 3-1 το Καζακστάν, το οποίο εκτός απροόπτου θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στα playoffs του Nations League, αν η γαλανόλευκη δεν προκριθεί.

Η Δανία είχε ντέρμπι, αλλά το μετέτρεψε σε περίπατο.

Οι Σκανδιναβοί υποδέχθηκαν στο κατάμεστο «Parken» της Κοπεγχάγης το Καζακστάν για την έβδομη αγωνιστική του όγδοου ομίλου και η διαφορά τους πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν ένας βαθμός. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν και άντεξαν 36 λεπτά κόντρα στους πιο ποιοτικούς κι έμπειρους Δανούς. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-1 και ετοιμάζονται για το Euro 2024 στη γειτονική Γερμανία.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Βιντ από ασίστ του Άντερσεν έκανε το 1-0 και στο 45’+2’ ο Σκοβ από ασίστ του Χόιλουντ σημείωσε το 2-0 κι έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην εθνική του ομάδα.

Αυτό το γκολ σε κομβικό χρονικά σημείο λύγισε το Καζακστάν, το οποίο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, στο 48’, δέχθηκε και τρίτο γκολ. Ο Έρικσεν βρήκε τον Σκοβ κι αυτός πέτυχε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι απλά μείωσαν στο 58’ με τον Βορογκόβσκι.

Το Καζακστάν έμεινε πλέον στο -4, τη στιγμή που η Δανία έχει εύκολο πρόγραμμα. Στις προσεχείς τρεις αγωνιστικές θα υποδεχθεί τη Σλοβενία με την οποία ισοβαθμεί και θα παίξει εκτός με το αδύναμο Σαν Μαρίνο και τη Βόρεια Ιρλανδία, τις δύο ομάδες που είναι στις τελευταίες θέσεις. Επιπλέον, η Δανία στον πρώτο αγώνα στο Καζακστάν ηττήθηκε 3-2 κι έτσι έχει την ισοβαθμία. Το Καζακστάν αντίθετα, θα παίξει εκτός με τη Φινλανδία (έχουν από 12 βαθμούς) και την πρωτοπόρο Σλοβενία κι εντός με το Σαν Μαρίνο. Ουσιαστικά θέλει το απόλυτο για να πάρει το ένα εισιτήριο για το Euro 2024.

Τον Μάρτιο στην OPAP Arena

Αυτό σημαίνει ότι το Καζακστάν θα έρθει στην Ελλάδα… Αν φυσικά η Εθνική μας δεν πάρει μετά τη Γαλλία το δεύτερο εισιτήριο στον όμιλό της. Η Ελλάδα και το Καζακστάν κέρδισαν την πρωτιά στους ομίλους της τρίτης κατηγορίας του Nations League. Η γαλανόλευκη στις 21 Μαρτίου 2024 ήταν προγραμματισμένο να παίξει με την Τουρκία (επίσης βγήκε πρώτη στον δικό της όμιλο). Οι γείτονες, όμως, αναμένεται να προκριθούν απευθείας από τον όμιλό τους.

Έτσι, στον ημιτελικό των playoffs του Nations League, θα υποδεχθεί στην OPAP Arena το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου. Αν περάσει η Ελλάδα, τότε ενδεχομένως κι εντός έδρας, θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο. Μία τεράστια ευκαιρία για να πάει η Εθνική στη Γερμανία.

Η Σλοβενία με άρωμα Παναθηναϊκού

Νωρίτερα, για τον ίδιο όμιλο η Σλοβενία με τον Αντράζ Σπόραρ και τον φορ της Λειψίας τον Σέσκο, να κάνουν όργια νίκησε στο ντέρμπι του όγδοου ομίλου τη Φινλανδία με 3-0 και πλησιάζει στο Euro της Γερμανίας.

Οι Σλοβένοι είναι στους 16 βαθμούς με τη Δανία και στο +4 από Φινλανδία και Καζακστάν. Η ομάδα των άσων του Παναθηναϊκού Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς, μάλιστα, πήρε με το 3-0 και την ισοβαθμία με τη Φινλανδία, αφού στο Ελσίνκι είχε ηττηθεί 2-0.

Η γιορτή για τους Σλοβένους ξεκίνησε στο 15’. Ο Σπόραρ κέρδισε πέναλτι και ο Σέσκο το αξιοποίησε στο 16’ για το 1-0.

Στο 28’ ο Σπόραρ έβγαλε από το κέντρο ωραία μπαλιά για τον Σέσκο κι αυτός με αριστερό πλασέ εκτέλεσε για το 2-0. Αυτό ήταν το όγδοο γκολ σε έντεκα διεθνείς αγώνες για τον επιθετικό της Λειψίας.

Στο 80’ ο άσος του Παναθηναϊκού ο Αντράζ Σπόραρ αντικαταστάθηκε από τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ τον Γιασμίν Κούρτιτς, ενώ στο ίδιο λεπτό μπήκε ο Μπένζαμιν Βέρμπιτς στη θέση του Μλάκαρ. Αντίθετα, ο Άνταμ Τσέριν ξεκίνησε και τελείωσε την αναμέτρηση. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιάνζα στο 92’.

Η Τουρκία φεύγει από τον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας για το Euro 2024 στη Γερμανία - Ο αντίπαλος «δώρο» που έρχεται για τη δεύτερη ευκαιρία
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

00:24 - 13.10.2023

Η Τουρκία φεύγει από τον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας για το Euro 2024 στη Γερμανία - Ο αντίπαλος «δώρο» που έρχεται για τη δεύτερη ευκαιρία

Με τη σπουδαία νίκη της στην Κροατία η Τουρκία αγκάλιασε την πρόκριση, φεύγει από τον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας και πλέον στη δεύτερη ευκαιρία θα έχει ημιτελικό εντός έδρας, εκτός απροόπτου, με το Καζακστάν.

Στο πρώτο χρονικά ματς του ομίλου η Βόρεια Ιρλανδία νίκησε 3-0 το Σαν Μαρίνο. Στο 5’ ο Σμιθ έκανε το 1-0, στο 11’ ο Μαγκένις το 2-0 και το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο ΜακΜέναμιν στο 81’.