Σοκαριστικές σκηνές στο Ουντινέζε - Ρόμα: Σωριάστηκε στο έδαφος ο Εντικά - Συμφωνία για οριστική διακοπή του αγώνα (vid)

Σοκαριστικές σκηνές στο Ουντινέζε - Ρόμα: Σωριάστηκε στο έδαφος ο Εντικά - Συμφωνία για οριστική διακοπή του αγώνα (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 20:50 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:26 - 14.04.2024

Ο 24χρονος στόπερ της Ρόμα, Εβάν Εντικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο αγώνας με την Ουντινέζε διακόπηκε.

Σοκαριστικές σκηνές στην Ιταλία.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το 80ό λεπτό στο ματς ΟυντινέζεΡόμα για την 32η αγωνιστική της Serie A, ο αμυντικός της Ρόμα Έβαν Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού χωρίς να έχει δεχθεί κάποιο χτύπημα έπεσε στο χορτάρι, νιώθωντας πόνους στο στήθος. Αμέσως ο διαιτητής έδωσε εντολή να μπουν οι γιατροί.

Του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, ο Εντικά έδειξε να ανακτά τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με με φορείο στα αποδυτήρια.

Ο τεχνικός της Ρόμα Ντανιέλε ντε Ρόσι, μάλιστα, έφυγε από τον πάγκο για να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του παίκτη του. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Ιβοριανός έχει τις αισθήσεις του και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Αν και όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα συνεχιζόταν, τελικά οι παίκτες και των δύο ομάδων σε συνεννόηση με τον διαιτητή, αποφάσισαν να διακόψουν το παιχνίδι στο 80ό λεπτό, όταν και ο Εντικά κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρθηκε επίσης: «Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, ο Ντε Ρόσι είχε συνομιλία με τους Τσιόφι και Μπαλζαρέτι, καθώς και με τον αρχηγό Πελεγκρίνι, με τον διαιτητή του αγώνα Παϊρέτο, ο οποίος έδειξε πρόθυμος να περιμένει την επανέναρξη του αγώνα.  

Έπειτα από συζήτηση, πάρθηκε η απόφαση να διακοπεί ο αγώνας. "Τα αγόρια δεν αντέχουν, θέλουν να μείνουν μαζί του", είπε ο Ντε Ρόσι. Όταν ανακοινώθηκε η διακοπή ακούστηκαν χειροκροτήματα απ' όλο το γήπεδο, ενώ ο παίκτης μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Santa Maria della Misericordia στο Ούντινε. όλη η αποστολή της Ρόμα θα μεταβεί στο νοσοκομείο για τον δει πριν γυρίσει στη βάση της.

Δείτε βίντεο τη στιγμή που κατέρρευσε ο Εντικά

Δείτε βίντεο από τη συνεννόηση των ομάδων με τον διαιτητή και τους παίκτες της Ρόμα για να διακοπεί ο αγώνας

Το ματς όταν διακόπηκε ήταν στο 1-1. Ο Περέιρα στο 23' άνοιξε το σκορ και στο 64' ο Λουκάκου σημείωσε το 1-1.