Ούτε Ρεάλ, ούτε Μπαρτσελόνα: Στη La Liga την ακριβότερη μεταγραφή την έκανε η Εσπανιόλ και αφορά στόπερ

O Σέζαρ Μόντες

i

© Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Ούτε Ρεάλ, ούτε Μπαρτσελόνα: Στη La Liga την ακριβότερη μεταγραφή την έκανε η Εσπανιόλ και αφορά στόπερ

Sportal newsroom 09:02 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 05.02.2023

Οι μεγάλοι της La Liga δε θέλησαν να σπαταλήσουν χρήματα, κάτι που δεν ίσχυσε για την Εσπανιόλ.

Αν κάτσουμε να συγκρίνουμε πόσα λεφτά σπαταλήθηκαν στην Premier League σε σχέση με τη La Liga στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου θα δούμε πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Εδώ που τα λέμε, στην Αγγλία είναι ένας κόσμος μόνοι τους. Με κανέναν δεν μπορούν να συγκριθούν.

Οι Ισπανοί, πάντως, προχώρησαν σε κινήσεις που χρειάστηκαν ελάχιστα χρήματα για την ενίσχυσή τους. Όσοι τέλος πάντως ενισχύθηκαν, αφού πολλές ήταν οι ομάδες που δεν προχώρησαν σε μεταγραφές.

Με τους «μεγάλους», Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, να μην... κουνιούνται καθόλου, η Εσπανιόλ ήταν εκείνη που πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή σε ολόκληρη τη La Liga τον Ιανουάριο. Ναι, η Εσπανιόλ της 15ης θέσης στη βαθμολογία, που παλεύει να παραμείνει σε αυτή. Και η μεταγραφή αφορούσε την απόκτηση ενός στόπερ.

Συγκεκριμένα, οι Καταλανοί απέκτησαν τον Μεξικανό κεντρικό αμυντικό, Σέζαρ Μόντες, βγάζοντας στη μέση της σεζόν από τα ταμεία τους το ποσό των οχτώ εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να τον πάρουν από τη Μοντερέι. Με τον 25χρονο να ταξιδεύει στην Ευρώπη με καθυστέρηση λίγων μηνών, αφού το περασμένο καλοκαίρι έφτασε κοντά στην Ντιναμό Μόσχας, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ.

Ο Μόντες είναι διεθνής ποδοσφαιριστής με το Μεξικό, έχει παίξει στην εθνική του ομάδα 44 φορές και έχει σκοράρει ένα γκολ, ενώ αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τη Μοντερέι έχει αγωνιστεί από το 2014 σε 265 παιχνίδια, ενώ ήδη στην Εσπανιόλ μετράει έξι παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχοντας κερδίσει από την πρώτη μέρα τη φανέλα του βασικού.