Η Αυστραλία αποφάσισε να μην διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 και αυτό βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τη Σαουδική Αραβία!

Σαουδική Αραβία

i

©Intime

Η Αυστραλία αποφάσισε να μην διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 και αυτό βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τη Σαουδική Αραβία!

Κώστας Τσιακλής 16:41 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:45 - 31.10.2023

Η Σαουδική Αραβία θα είναι όπως όλα δείχνουν η χώρα που θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 αφού η Αυστραλία αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση.

Η Αυστραλία δεν σκοπεύει να κάνει πρόταση για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 και έτσι αυτό οδεύει προς τη Σαουδική Αραβία.

Μπορεί να είμαστε μόλις στο τέλος του 2023 ωστόσο η FIFA σύντομα θα ανακοινώσει τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034! Ήδη γνωρίζουμε ότι το 2026 η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικού ενώ πριν μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι το Μουντιάλ του 2030 θα διοργανωθεί σε δύο ηπείρους αφού οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Ισπανία, Πορτογαλία (Ευρώπη) και Μαρόκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη διοργάνωση του 2030 είχε σκοπό να κάνει πρόταση και η Ελλάδα ως συνδιοργανώτρια με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία. Η τελευταία έκανε πίσω όμως όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτή που θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034. Αυτό γιατί η μοναδική ανταγωνίστρια της, Αυστραλία, αποφάσισε εν τέλει να μην υποβάλει πρόταση!

«Εξερευνήσαμε την ευκαιρία να υποβάλουμε προσφορά για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έχοντας λάβει υπόψη όλους τους παράγοντες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα να μην το κάνουμε για τη διοργάνωση του 2034. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε την παλαιότερη διεθνή διοργάνωση γυναικών στον κόσμο, το AFC Women's Asian Cup 2026, και στη συνέχεια να καλωσορίσουμε τις μεγαλύτερες ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2029», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των Αυστραλών.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να δούμε αν θα υποβάλει κάποια άλλη χώρα πρόταση μέσα στο χρονικό όριο που έχει ορίσει η FIFA, δηλαδή την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου. Πάντως ένα ρεπορτάζ στα αγγλικά media κάνει λόγο και για μια απόφαση που θα πάρουν οι Σαουδάραβες σχετικά με το αλκοόλ. Συγκεκριμένα αν πάρουν τελικά την ευθύνη της διοργάνωσης σκοπεύουν να είναι ελεύθερη η κατανάλωση αλκοόλ, κάτι που θα χαροποιήσει τους Βρετανούς.