Βραζιλία και Αργεντινή ηττήθηκαν την ίδια ημέρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια!

Λιονέλ Μέσι

i

Λιονέλ Μέσι/©Photo by Daniel Jayo/Getty Images/Ideal Images

Βραζιλία και Αργεντινή ηττήθηκαν την ίδια ημέρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια!

Κώστας Τόπας 11:52 - 17.11.2023

Για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια, οι δύο μεγάλοι της Λατινικής Αμερικής χάνουν την ίδια ημέρα.

Τόσο η Παγκόσμια πρωταθλήτρια, όσο και η «Σελεσάο» γνώρισαν απρόσμενες ήττες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αρχικά, η Ουρουγουάη κατάφερε μέσα στο κατάμεστο Μπομπονέρα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου να επικρατήσει με 2-0 της «Αλμπισελέστε». Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ρόναλντ Αραούχο (41') και Νιούνιες (87') οι οποίοι βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και χάρισαν στην «Σελέστε» τη νίκη. Με αυτόν τον τρόπο το αήττητο σερί οκτώ συνεχόμενων νικών που έτρεχε η Αργεντινή από τις 18 Δεκεμβρίου του 2022 έλαβε τέλος!

Την ίδια ώρα, η Βραζιλία άνοιξε το σκορ με τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι στο 4’, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι Κολομβιανοί κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή, με δυο γκολ του Λουίς Ντίας. Αρχικά, ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ σκόραρε στο 75’ και στη συνέχεια χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, τέσσερα λεπτά αργότερα (79’).

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο μεγάλοι της Λατινικής Αμερικής χάνουν την ίδια ημέρα μετά από οκτώ χρόνια και μόλις η δεύτερη συνολικά στην πλούσια ιστορία τους. Τελευταία φορά που Αργεντινή και Βραζιλία είχαν ηττηθεί την ίδια ημέρα, σε προκριματικά Μουντιάλ για την ζώνη της Λατινικής Αμερικής ήταν το 2015.