Ο πρώην ταμίας της Γερμανικής Ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι αγοράστηκαν ψήφοι για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006

Σεπ Μπλάτερ

Ο πρώην ταμίας της Γερμανικής Ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι αγοράστηκαν ψήφοι για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006

Κώστας Τόπας 14:52 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 08.03.2024

Το σκάνδαλο περιστρέφεται γύρω στα 6,7 εκατομμύρια ευρώ που έφτασαν στους λογαριασμούς του αξιωματούχου Μοχάμεντ Μπιν Χάμαν.

Ο πρώην ταμίας της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB) Χορς Σμιντ, είπε σε μια εσωτερική έρευνα ότι «πρέπει να υποτεθεί» ότι οι διοργανωτές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2006 χρησιμοποίησαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν ψήφους για να αποκτήσουν τον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel».

Ο Σμιντ, μαζί με τους πρώην προέδρους της DFB, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ και Τέο Τσβανζίγκερ, βρίσκονται σήμερα στα δικαστήρια για φερόμενη φορολογική απάτη ύψους περίπου 6,7 εκατομμυρίων ευρώ που δηλώθηκαν ως λειτουργικά έξοδα και χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή δανείου που είχε χορηγήσει ο επιχειρηματίας Ρόμπερ Λιούις - Ντρέιφους στον Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Όλο το σκάνδαλο περιστρέφεται γύρω στα 6,7 εκατομμύρια ευρώ που έφτασαν στους λογαριασμούς του αξιωματούχου του Κατάρ Μοχάμεντ Μπιν Χάμαν και που ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε λάβει ως δάνεια από τον Γάλλο επιχειρηματία Ρομπέρ Λουί Ντρέιφος. Η DFB αργότερα επέστρεψε τα χρήματα στον Λιούις Ντρέιφους και τα δήλωσε ως έκτακτη δαπάνη, οπότε τώρα οι πρώην διευθυντές της αντιμετωπίζουν δίωξη για φορολογική απάτη.

Το κεντρικό ερώτημα μέχρι τώρα ήταν σε τι χρησίμευαν αυτά τα χρήματα. Αρχικά ειπώθηκε ότι ήταν η συμβολή της DFB σε ένα γκαλά έναρξης που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Αργότερα υποστηρίχθηκε ότι επρόκειτο για πληρωμή από την DFB ως προϋπόθεση για να ληφθούν αργότερα συνεισφορές από τη FIFA για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χόινες, ο οποίος δεν συμμετείχε στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το 2021 ότι γνώριζε για ποιον σκοπό είχαν χρησιμοποιηθεί τα 6,7 εκατομμύρια και γι' αυτό έχει κληθεί να καταθέσει.