Μουντάλ U17: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία, τρεις σερί πίκρες στα πέναλτι οι εθνικές ομάδες της Γαλλίας!

Μουντάλ U17: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία, τρεις σερί πίκρες στα πέναλτι οι εθνικές ομάδες της Γαλλίας!

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:35 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 02.12.2023

Η Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο U17. Επικράτησε στα πέναλτι 4-3 της Γαλλίας.

Ο τίτλος βάφτηκε στα χρώματα της εθνικής Γερμανίας. Τα «πάντσερ» και η Γαλλία αναμετρήθηκαν στον τελικό για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή U-17, στο στάδιο «Μάναχαν» στη Σουρακάρτα της Ινδονησίας.

Ύστερα από συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι με 4-3 το τρόπαιο κατέκτησε η Γερμανία, αφού η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλη 2-2 κι ενώ οι Γάλλοι επέστρεψαν από το 2-0!

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 29’ με το εύστοχο πέναλτι του Μπρούνερ, το οποίο κέρδισε ο Γιαλτσίνκαγια από μαρκάρισμα του Σαντί.

Στις αρχές του β΄ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51’, τα «πάντσερ» βρήκαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ντάρβιτς από δύσκολη γωνία, αλλά οι «Μπλε» ξαναμπήκαν πολύ γρήγορα στο παιχνίδι μειώνοντας στο 53΄ με τον Μπουαμπρέε.

Στο 69’ ο Οσάβε δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε, αφήνοντας τους Γερμανούς να τελειώσουν το παιχνίδι με 10 παίκτες. Οι Γάλλοι πίεσαν και κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 85’ με τον Αμούγου.

Ο τελικός έμελλε να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Γερμανοί πιο ψύχραμοι επικράτησαν με 4-3.

Να σημειωθεί ότι σε διάστημα ενός έτους οι εθνικές ομάδες της Γαλλίας ηττήθηκαν τρεις φορές στα πέναλτι. Στο Μουντιάλ του Κατάρ έχασαν από την Αργεντινή του Μέσι.

Το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών έχασαν από την Αυστραλία και τώρα πικράθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» και οι παίκτες της U17!

Ο Μέσι για την κόντρα με τον Λεβαντόφσκι: «Είχα θυμώσει μαζί του και ήθελα να τον ντριμπλάρω»
WORLD CUP

10:51 - 02.12.2023

Ο Μέσι για την κόντρα με τον Λεβαντόφσκι: «Είχα θυμώσει μαζί του και ήθελα να τον ντριμπλάρω»

O Λιονέλ Μέσι ξεκαθάρισε γιατί δεν είχε χαιρετήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο παιχνίδι της Αργεντινής με την Πολωνία στο Μουντιάλ το 2022, τονίζοντας πως βάλθηκε να τον ντριμπλάρει επειδή ήταν νευριασμένος μαζί του.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Γελτσχ, Χαρκάουι, Μπρούνερ, Μέρστεντ, Ντάρβιτς (74΄ Ράμσακ), Χάιντ, Χένιγκ (88΄ Χέρβεθ), Οντόγκου, Οσάβε, Μορέιρα, Γιαλτσίνκαγια (67΄ Καμπάρ).

ΓΑΛΛΙΑ: Αργκνέι, Τιτί, Μεουπίγιου, Σαντά, Μπουαμπρέ (90΄+4 Ντιαλό), Λαμπούρντ (90΄ Τινκρές), Μπουνέμπ, Γκομίς, Σάντι (46΄ Σανγκουί), Σιλά, Αμούγου.