Παλαίμαχος ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής «επιτέθηκε» στον Χέντερσον: «Ήταν ένα πρότυπο, τώρα...»
i

© twitter/@AVFCAllNews

Παλαίμαχος ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής «επιτέθηκε» στον Χέντερσον: «Ήταν ένα πρότυπο, τώρα...»

Μαρία Δαλιάνη • 12:05 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Η μετακόμιση του Χέντερσον στη Σαουδική Αραβία σήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Αγγλίας με παλαίμαχο ομοφυλόφιλο ποδοσφαιριστή, να επιτίθεται στον πρώην αρχηγό της Λίβερπουλ.

Η μετακόμιση του Χέντερσον στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ετιφάκ προκάλεσε αντιδράσεις στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.Ο Χέντερσον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν είχε βγει δημόσια και είχε εκφράσει ουκ ολίγες φορές την υποστήριξη τους προς τους ομοφυλόφιλους.

Ο Τόμας Χίστλπέργκερ, πρώην ομοφυλόφιλος γερμανός ποδοσφαιριστής, επιτέθηκε στο Χέντερσον χαρακτηρίζοντας τον «προδότη» αφού, αποφάσισε να πάει σε μια χώρα όπου απαγορεύονται οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου καθώς, θεωρούνται παράνομες και τιμωρούνται με θανατική ποινη.

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θεωρεί αυτή την απόφαση απαράδεκτη και ότι η υποστήριξη προς τους ομοφυλόφιλους ήταν ξεκάθαρα για το «φαίνεσθαι». Ο Τόμας Χίτσλπέργκερ, σε tweet του υποστήριξε ότι δεν κατακρίνει την απόφαση άλλων παικτών να αγωνιστούν στη Σαουδική Αραβία, καθώς καταλαβαίνει ότι οι περισσότεροι παίρνουν τη απόφαση να αγωνιστούν στο αραβικό πρωτάθλημα προκειμένου να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. 

Η επίθεση όμως προς τον Χέντερσον έγινε πιο προσωπική αφού ο άλλοτε αρχηγός της Λίβερπουλ  ήταν θερμός υποστηρικτής,τουλάχιστον στο παρελθόν, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά αποδείχθηκε, όπως υποστήριξε, «προδότης», διότι θυσίασε στο βωμό του χρήματος τα «πιστεύω» του.  

«Τελικά ο Χέντερσον θα πάρει μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία. Μπράβο του, μπορεί να παίξει όπου θέλει. Είμαι περίεργος να δω ποια θα είναι η νέα εικόνα του από εδώ και στο εξής. Η παλιά του είναι σίγουρα νεκρή! Πίστεψα πως η στήριξή του στην κοινότητά μας ήταν αληθινή. Τι χαζός που ήμουν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τόμας Χιτσλμπεργκερ, πρώην ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής.

Ενώ το Pride in football σε μια δήλωση του αναφέρει: «Όταν βλέπεις κάποιον που ήταν τόσο δημόσια σύμμαχος μας να παίρνει μεταγραφή σε μια χώρα όπου τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δέχονται επίθεση και φυλακίζονται, είναι απογοητευτικό. Καλή τύχη στη Σαουδική Αραβία Τζόρνταν, αλλά έχασες τον σεβασμό τόσων πολλών ανθρώπων που σε εκτιμούσαν και σε εμπιστεύτηκαν».

 Σε άρθρο που δημοσίευσε στη The Guardian, ο Τόμας Χίτσλπεργκερ, τόνισε ότι καλό είναι οι παίκτες να επιλέγουν και ομάδες που συμβαδίζουν όσο γίνεται  με αυτά που πιστεύουν και στη ζωή τους και να μην βάζουν πάντα το οικονομικό πάνω απ'όλα αλλιώς καλό είναι αν δεν πιστεύουν αυτά που λένε να μην τοποθετούνται.