Στο πλευρό της Παλαιστίνης η Αλγερία: Τέλος το ποδόσφαιρο στη χώρα μέχρι νεοτέρας

Αλγερινοί στο πλευρό της Παλαιστίνης

i

© Twitter

Στο πλευρό της Παλαιστίνης η Αλγερία: Τέλος το ποδόσφαιρο στη χώρα μέχρι νεοτέρας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:42 - 18.10.2023

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αλγερίας αποφάσισε να αναβάλλει όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της χώρας, ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης.

Οι μέρες περνούν και η κατάσταση στο Ισραήλ συνεχίζει να είναι δραματική. Ανά τον κόσμο, μάλιστα, οι άνθρωποι έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες, σε αυτούς που είναι υπέρ της Παλαιστίνης, σε αυτούς υπέρ του Ισραήλ και σε αυτούς υπερ της ειρήνης. 

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η Αλγερία, η οποία αποφάσισε να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της στο λαό των Παλαιστίνιων. Με ποιον τρόπο; Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας ανακοίνωσε την Τετάρτη (18/10) πως αναβάλλει όλες τις διοργανώσεις της, ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Εκφράζοντας αλληλεγγύη στον αδελφό παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται και ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των αξιοσέβαστων και ένδοξων μαρτύρων που έπεσαν θύματα των άγριων σιωνιστικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας κατά των πληθυσμών της κατεχόμενης Παλαιστίνης, η Αλγερινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να σταματήσουν όλες οι διοργανώσεις και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, μέχρι νεοτέρας».

Στην Αλγερία θα πραγματοποιηθούν οι εντός έδρας αγώνες της Εθνικής Παλαιστίνης

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης καλά κρατεί και δυστυχώς οι νεκροί και οι τραυματίες ολοένα και αυξάνονται...

Οι συνέπειες είναι μεγάλες και αυτές δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και το ποδόσφαιρο. Από τη μια τα παιχνίδια της Εθνικής Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2024 έχουν αναβληθεί ενώ η δράση στα εγχώρια πρωταθλήματα έχει φυσικά σταματήσει.

Από την άλλη επηρεασμένη από την κατάσταση είναι και η Εθνική Παλαιστίνης, η οποία αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το διεθνές τουρνουά «Merdeka Tournament». Πιο αναλυτικά, οι «Ιππότες» χρειάστηκε να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση με αφορμή το κλείσιμο των αεροδρομίων στην περιοχή, κάτι που δεν τους επέτρεπε να αναχωρήσουν για τη Μαλαισία, όπου και θα διεξαγόταν η διοργάνωση.

Πάντως οι Παλαιστίνιοι βρήκαν τη νέα προσωρινή τους έδρα σε περίπτωση που είναι σε θέση να αγωνιστούν στα παιχνίδια του Νοεμβρίου. Αυτή που θα φιλοξενήσει τους αγώνες της είναι η Αλγερία, κάτι που ανακοίνωσε και η ίδια. Μάλιστα όλα τα έξοδα των αγώνων θα πληρωθούν από αυτήν!

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλγερίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ανώτατων αρχών της χώρας και μετά από αίτημα του Προέδρου της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Τζιμπρίλ Ραγιούμπ, αποφάσισε να φιλοξενήσει στην Αλγερία όλους τους επίσημους και ανεπίσημους αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και του Κυπέλλου Εθνών Ασίας 2027 και να καλύψει όλες τις δαπάνες που σχετίζονται με αυτές τις διοργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αλγερίας κ. Walid SADI ανακοινώνει ότι η χώρα μας θα φιλοξενήσει τον επίσημο αγώνα ΠαλαιστίνηΑυστραλία, που είναι προγραμματισμένος για τις 21 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.