Παλίκουτσα: Πήρε αρκετή δουλειά για το… σπίτι
i

Παλικούτσα/©Intime

Παλίκουτσα: Πήρε αρκετή δουλειά για το… σπίτι

Αλέξης Σαββόπουλος 11:41 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 06.03.2023

Το πρώτο εκτός έδρας ματς του Άρη που παρακολούθησε από κοντά ο νέος τεχνικός διευθυντής, αποτελεί τον οδικό χάρτη για όλες τις φετινές παθογένειες των κιτρινόμαυρων.

Το παιχνίδι στη Λαμία ήταν το πρώτο μακριά από το Βικελίδης που είδε ιδίοις όμμασι, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Άρη. Συνοδεύτηκε από το μακράν χειρότερο φετινό πρώτο ημίχρονο των κιτρινόμαυρων και εντέλει από μια ήττα πισωγύρισμα από την ουραγό (μέχρι χθες) της βαθμολογίας. Το βέβαιο είναι ότι ο Γερμανοκροάτης πρέπει να έφυγε αρκετά προβληματισμένος από όσα είδε στο «Αθανάσιος Διάκος». Ταυτόχρονα, γεμάτος από βεβαιότητες ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα, την αναδόμηση της οποίας έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό.

Τα... κεφάλια ξανά μέσα

Τα... κεφάλια ξανά μέσα

Αν ο Αρης θεώρησε ότι οι δυο νίκες με ΟΦΗ και Ατρόμητο από μόνες τους θα του εξασφαλίσουν τον τελευταίο στόχο που του έχει απομείνει, δηλαδή την 5η θέση, η “σφαλιάρα” από την ουραγό Λαμία, του δείχνει ότι πλανάται πλάνην οικτράν

Παρότι ο Άρης από χθες έπεσε και πάλι στην 6η θέση, κάτω από τον Βόλο, θεωρώ ότι μπορεί να εξασφαλίσει τον μίνιμουμ φετινό στόχο της κατάληψης της 5ης θέσης που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απαραίτητο για πολλούς λόγους και σίγουρα χρήσιμο εργαλείο για τον Παλίκουτσα όταν θα προσπαθεί να πείσει παίκτες να έρθουν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Χθες αποδείχτηκε ότι δεν είναι εύκολο. Οι δυο νίκες με ΟΦΗ και Ατρόμητο δημιούργησαν λανθασμένα την ψευδαίσθηση ότι το γκρουπ.. απογειώθηκε. Σίγουρα πήρε μια ανάσα, αλλά ούτε τη διαχειρίστηκε καλά, ούτε άκουσε το καμπανάκι των δυο πολύ κακών δεύτερων ημιχρόνων.

Αλαλούμ στο Αλεξάνδρειο: Διακοπή πάνω από μια ώρα στο Άρης - Περιστέρι και επανέναρξη σε άδειο γήπεδο (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:26 - 05.03.2023

Αλαλούμ στο Αλεξάνδρειο: Διακοπή πάνω από μια ώρα στο Άρης - Περιστέρι και επανέναρξη σε άδειο γήπεδο (vid)

Οι διαιτητές του αγώνα Άρης - Περιστέρι αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια αφού είχαν προειδοποιήσει στο πρώτο ημίχρονο ότι θα διέκοπταν τον αγώνα για υβριστικά συνθήματα και στο 4ο δεκάλεπτο έπεσαν αντικείμενα στο παρκέ.

Ο φετινός Άρης είναι γεμάτος αγωνιστικές κακοτεχνίες. Έχουν επισημανθεί πολλές φορές, είμαι σίγουρος ότι τις έχει αντιληφθεί και ο Παλίκουτσα που θα κληθεί να τις διαχειριστεί. Πρωτίστως σε θέμα νοοτροπίας. Η χθεσινή αλαζονική προσέγγιση με την οποία μπήκε στον αγώνα ο Άρης είναι το πρώτο στο οποίο θα πρέπει να επενδύσει ο νέος τεχνικός διευθυντής. Αυτή την έλλειψη σοβαρότητας και αυτοσυγκέντρωσης που έφερε και τα τραγικά λάθη που… χάρισαν δυο γκολ στη Λαμία. Υπάρχει ατομική ευθύνη. Όσων συμμετείχαν στις φάσεις των δυο τερμάτων. Στο πρώτο γκολ γίνεται η κούρσα και η πάσα στον Σλίβκα δίχως την παραμικρή παρενόχληση. Κανείς δεν πάει με ένταση στη μπάλα. Απλώς παρακολουθούν τα τεκταινόμενα. Στο δεύτερο, η ατομική ευθύνη του Ενκουλού είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι ούτε ο πρώτος και προφανώς δεν θα είναι και ο τελευταίος που κάνει τέτοιο σοβαρό λάθος. Ήταν τέτοια η τρικυμία των παικτών του Άρη στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε.

Ακόμη και με τέτοια εμφάνιση, ο Άρης με το γκολ του Μπράμπετς είχε ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο να το γυρίσει. Έπαιξε καλύτερα, έγιναν κινήσεις από τον πάγκο να αλλάξει η εικόνα. Έγιναν τρεις μεγάλες ευκαιρίες, γκολ δεν μπήκε. Αδιανόητο για μια ομάδα που κυνηγά ένα στόχο να γκρεμίζει ότι, με δυσκολία, είναι η αλήθεια χτίζει στην επίθεση. Αδικεί τον εαυτό της. Άλλο ένα κομμάτι που θα απασχολήσει τον Παλίκουτσα. Η βελτίωση και κυρίως, η αποτελεσματικότητα του Άρη στα τελευταία 20 μέτρα του γηπέδου. Το χθεσινό σκοτσέζικο ντους, ένα ακόμη μέσα σε μια χρονιά με τρελά σκαμπανεβάσματα, έχει γίνει ψυχοφθόρο για τους φίλους του Άρη. Σίγουρα εξηγεί την βαθμολογική συγκομιδή αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί και με ένα σοβαρό πλάνο που θα βάλει τα πράγματα σε μια αγωνιστική σειρά. Και εδώ έρχεται ο κρίσιμος ρόλος και η ευθύνη του Ρόμπερτ Παλίκουτσα που καλείται να διορθώσει τις κακοτεχνίες…