Το θετικό ξεκίνημα του Πανσερραϊκού κι ένας… διαφορετικός Πάμπλο Γκαρσία

Πάμπλο Γκαρσία

i

© Intime

Το θετικό ξεκίνημα του Πανσερραϊκού κι ένας… διαφορετικός Πάμπλο Γκαρσία

Το θετικό πρόσημο στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του νεοφώτιστου Πανσερραϊκού και ο «ήρεμος» Πάμπλο Γκαρσία που δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό του εαυτό.

Με την επιστροφή του στα… σαλόνια της Super League, ο Πανσερραϊκός έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα όλων των ομάδων!

Μπορεί μέχρι στιγμής η ομάδα των Σερρών να μην έχει καταφέρει να «γευτεί» το τρίποντο της νίκης, ωστόσο το πρόσημο είναι θετικό.

Όπως διαπιστώνεται από τα πρώτα δείγματα γραφής, ο Πάμπλο Γκαρσία όντας μόλις δύο μήνες στον πάγκο του συλλόγου έχει μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του την έντονη μαχητικότητα, αυτήν για την οποία διακρίθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το θετικό ξεκίνημα του Πανσερραϊκού

Όταν έγινε γνωστό το πρόγραμμα της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2023-24, διαπιστώθηκε πως ένας από τους… άτυχους ήταν ο Πανσερραϊκός. Μετά την εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν στη δεύτερη κατηγορία η οποία οδήγησε στην άνοδο, τα «Λιοντάρια» χρειάστηκε να μπουν κατευθείαν στα… βαθιά.

Συγκεκριμένα, στις πρώτες δυο αγωνιστικές ο Πανσερραϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με το πρόσημο να είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Στην πρεμιέρα του «Γ. Καραϊσκάκης», το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία έδειξε ανταγωνιστικό, όμως στο τέλος «λύγισε» από τους Πειραιώτες (2-0). 

Όντας με 10 παίκτες από το τέταρτο λεπτό έπειτα από την απευθείας αποβολή του Χάγιεκ, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο να «παγώσουν» το Φαληρικό γήπεδο με τον Άλεξιτς, ο οποίος αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός «τιμώρησε» τους Σερραίους και με δυο γκολ των Μπιελ κι Ελ Αραμπί πήρε τη νίκη.

Στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ομάδα του Ουρουγουανού τεχνικού έκανε την απόλυτη έκπληξη και πήρε σπουδαία ισοπαλία στην Opap Arena απέναντι στην ΑΕΚ. Το γρήγορο γκολ του Άλεξιτς στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς «σόκαρε» την Ένωση κι έδωσε το προβάδισμα στον Πανσερραϊκό.

Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος πίεσε ασφυκτικά με μοναδικό στόχο την ολική ανατροπή, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Γκατσίνοβιτς (1-1). Αυτός ήταν και ο πρώτος πόντος των Σερραίων στο πρωτάθλημα, μετά την επιστροφή τους στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 12 χρόνια.

Στο χθεσινοβραδινό ματς (2/9) για την τρίτη αγωνιστική, ο Πανσερραϊκός «αγκάλιασε» την πρώτη του νίκη, όμως ο Παναιτωλικός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στο 30ο λεπτό του ματς ο Μούργος άνοιξε το σκορ για τα «Λιοντάρια» κι όλα έδειχναν πως η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζοάο Πέδρο με μία δύσκολη κεφάλια «έσωσε» τον βαθμό για την ομάδα του Αγρινίου (1-1) και «πάγωσε» την Τούμπα, την οποία οι Σερραίοι χρησιμοποίησαν ως έδρα τους.

Το έργο του Πάμπλο Γκαρσία και ο διαφορετικός χαρακτήρας του Ουρουγουανού τεχνικού

Σε αυτά τα πρώτα τρία επίσημα ματς το κοντέρ έγραψε δύο ισοπαλίες και μία ήττα, ωστόσο η ουσία δεν είναι αυτή. Το κέρδος για τον Πανσερραϊκό είναι ότι αποδείχτηκε… σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο κι αυτό οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο της ομάδας.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ανακοινώθηκε από τους Σερραίους τον περασμένο Ιούλιο κι όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ο Ουρουγουανός έχει καταφέρει να περάσει τη δίκη του φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές του.

Επίσης, αυτό που διαπιστώνεται είναι πως ο 46χρονος τεχνικός μοιάζει διαφορετικός, παρουσιάζοντας μια εικόνα την οποία δεν έχουμε συνηθίσει.

Με την έλευσή του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2008 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία κατάφερε με τον… έντονο χαρακτήρα του και την ποιότητά του να κάνει τη διαφορά. Με την «ασπρόμαυρη» φανέλα μέτρησε 153 συμμετοχές, πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε 15 ασίστ, ωστόσο ο ίδιος έγινε αγαπητός στους φίλους του Δικεφάλου για την προσωπικότητά του και την εκρηκτικότητα στη συμπεριφορά του.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το αστείρευτο πάθος του Ουρουγουανού και οι έντονες αντιδράσεις του κάποιες φορές, τον οδήγησαν σε πέντε αποβολές με τη φανέλα του Δικεφάλου, με τα highlights για αυτές να είναι αρκετά.

Στη συνέχεια, ο Γκαρσία ανέλαβε ως προπονητής τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ενώ έφτασε μέχρι και τον πάγκο της πρώτης ομάδας τη σεζόν 2020-21, όπου και πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας.

Πλέον ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του και μέχρι στιγμής το δείγμα είναι απόλυτα θετικό. Μένει να δούμε εάν θα υπάρξει κι ανάλογη συνέχεια.