Παναθηναϊκός: Σύγκρουση… σε Μεξικό και Ελλάδα για τον Αντούνα
i

Jaime Lopez/Getty Images/Ideal Images

Παναθηναϊκός: Σύγκρουση… σε Μεξικό και Ελλάδα για τον Αντούνα

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:38 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 09.01.2023

Στο Μεξικό θεωρούν θέμα χρόνου την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Κρουζ Αζούλ για τον Αντούνα, ενώ από το Τριφύλλι προκύπτει ότι προχωρούν με άλλον εξτρέμ!

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι πληροφορίες που διακινούνται από την Ελλάδα και το Μεξικό για τον Ούριελ Αντούνα. Στην πατρίδα του Μεξικανού εξτρέμ το deal μεταξύ Παναθηναϊκού και Κρουζ Αζούλ θεωρείται θέμα χρόνου, ενώ στην Αθήνα επικρατεί η αίσθηση πως η μεταγραφεί έχει «κολλήσει» οριστικά!

Οι πιο φανερές εξελίξεις συμβαίνουν στο Μεξικό! Ο Ούριελ Αντούνα δεν έπαιξε στην πρεμιέρα της Liga MX, στην ισοπαλία 1-1 της Κρουζ Αζούλ με την Τιχουάνα, αφού είχε ζητήσει από τον προπονητή, Ραούλ Γκουτιέρεζ λόγω της επικείμενης ένταξης του στον Παναθηναϊκό!

Τα δημοσιεύματα κορυφαίων portal της βορειοαμερικάνικης χώρας, όπως το ESPN και η Diario Record, αναφέρονται στις εντατικές συζητήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις πολλές πιθανότητες για συμφωνία. 

Ο αποκλεισμός του Αντούνα από την αποστολή της Κρουζ Αζούλ λόγω του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώθηκε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Ο προπονητής, Ραούλ Γκουτιέρεζ, παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Μεξικανό επιθετικό.

«Καταστάσεις όπως αυτή δεν βοηθούν. Το θέμα με τον Αντούνα πρέπει να τελειώσει εντός της εβδομάδας. Πιστεύω πως έτσι πρέπει να γίνει. Όλη η προσοχή των ΜΜΕ και με την περίπτωση του Χούλιο. Αυτές είναι καταστάσεις που δεν γίνεται να προβλέψεις. Όμως πρέπει να λυθούν άμεσα» ήταν η απάντηση του Γκουτιέρεζ σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής, ο δημοσιογράφος Κέρι Ρουίζ υποστήριξε πως η Κρουζ Αζούλ έστειλε αντιπρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Αντούνα και ζητάει ενοίκιο 500.000 δολαρίων για εξάμηνο δανεισμό, με υποχρεωτική οψιόν αγοράς 6 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο και διατήρηση ποσοστού μεταπώλησης 20%.

Πάντως, «πηγές» από το Τριφύλλι δίνουν μία τελείως διαφορετική διάσταση της υπόθεσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ είχαν μία τελευταία επαφή με Μεξικανούς παράγοντες την προηγούμενη εβδομάδα για τον Αντούνα, στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε μεγάλη διαφορά στο οικονομικό και έκτοτε δεν έχει σημειωθεί επαναπροσέγγιση.

Πάντως, το βέβαιο είναι πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν έχει την πρόθεση να ξοδέψει υπέρογκα χρήματα για τον Αντούνα, όπως με νούμερα των 8-9 εκατομμυρίων δολαρίων που γράφτηκαν στα μεξικανικά ΜΜΕ. Περαιτέρω, θα αποδεχτεί σύντομα εάν οι «πράσινοι» όντως ετοιμάζονται να κλείσουν άλλον εξτρέμ ή επιχειρούν επικοινωνιακό ελιγμό για να πιέσουν την Κρουζ Αζούλ και να μειώσει τις απαιτήσεις της για τον Αντούνα.