Παναθηναϊκός: Το «Heads up» του Γιοβάνοβιτς στους παίκτες
i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Παναθηναϊκός: Το «Heads up» του Γιοβάνοβιτς στους παίκτες

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:19 - 23.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 23.12.2022

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενθαρρύνει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για να μην σταματήσουν στο παιχνίδι της Νίκαιας και να συγκεντρωθούν στον ΟΦΗ.

Αλλιώς θα ήθελαν να περάσουν τα Χριστούγεννα στον Παναθηναϊκό. Με διπλό στη Νίκαια και με το +8 από τη δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ. Είχαν τις προϋποθέσεις να το καταφέρουν, αλλά ο εφησυχασμός στα τελευταία λεπτά έφερε την ισοπαλία και μία αναπάντεχη απώλεια βαθμών.

Πάντως, ο πρώτος ο οποίος έδωσε το σύνθημα της ανάτασης είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής επιχειρεί να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του, για να μην απογοητευθούν από το παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Όπως έχει εξηγήσει πολλάκις ο Ιβάν, ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος είναι τεράστιος. Ωστόσο, το φετινό ρόστερ δεν είχε συνηθίσει στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και τώρα εκπαιδεύεται.

Κατά συνέπεια, κάθε μάθημα, κάθε διαχείριση συναισθημάτων, είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τους περισσότερους παίκτες. Το ίδιο ισχύει με την ισοπαλία στη Νίκαια, κυρίως για τον τρόπο που την... έπαθαν οι «πράσινοι» και θα πρέπει να αποφευχθεί στο μέλλον.

Μετά τη λήξη, ο Γιοβάνοβιτς δεν είπε πολλά στους ποδοσφαιριστές, λόγω του προχωρημένου της ώρας. Ο Σέρβος αρκέστηκε σε ένα «Ψηλά τα κεφάλια» και σε κουβέντες ενθάρρυνσης.

Το ίδιο έπραξε ο Γιοβάνοβιτς στην προπόνηση της Παρασκευής. Ο Ιβάν ζήτησε από την ομάδα να μην απογοητεύεται και να δουλέψει για να διορθώσει τα σφάλματα. Για να μπορέσει να δημιουργήσει ένα νέο νικηφόρο σερί, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΟΦΗ την Τετάρτη.