Παναθηναϊκός: Το σημείο τριβής για τον Τζάχανμπαχς
i

Αλιρεζά Τζάχανμπαχς / feyenoord.nl

Παναθηναϊκός: Το σημείο τριβής για τον Τζάχανμπαχς

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:00 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 27.12.2022

Φέγενορντ και Παναθηναϊκός έχουν μία βασική διαφορά για τον Τζάχανμπαχς, ενώ στο Ιράν υποστηρίζουν πως το Τριφύλλι αντιμετωπίζει εγχώριο ανταγωνισμό.

Το στάτους του Αλιρεζά Τζάχανμπαχς στη Φέγενορντ χαρακτηρίζεται περίπλοκο. Βασικός δεν θεωρείται επ’ ουδενί ο Ιρανός επιθετικός και το αποδεικνύουν τα μόλις 606 λεπτά σε 15 συμμετοχές. Γιατί στην προκειμένη, τα μαθηματικά λένε την αλήθεια. 

Από την άλλη, αντίστοιχα δεν θεωρείται εκτός των πλάνων του Άρνε Σλοτ. Αλλιώς, δεν θα έπαιζε τόσο συχνά ως αλλαγή. «Δωδέκατος» παίκτης, θα ήταν ένας ποδοσφαιρικός όρος που θα περιέγραφε με τον καλύτερο τρόπο τη θέση του Τζάχανμπαχς στο πλάνο του προπονητή του.

Ανάλογο είναι το καθεστώς με τη μεταγραφή του. Η Φέγενορντ δεν «καίγεται» να τον παραχωρήσει, αλλά δεν είναι αρνητική κιόλας. Το συζητάει, αρκεί να ικανοποιηθεί από την πρόταση. Όσο για τον Τζάχανμπαχς, παρά τους… όρκους πίστης στο Ντε Κάιπ, ο ατζέντης του ψάχνει ήδη ένα νέο περιβάλλον για τον πελάτη του.

Ο Παναθηναϊκός έχει αναμειχθεί στην ιστορία και δεν την έχει εγκαταλείψει. Ο Τζάχανμπαχς δεν είναι ο μόνος που απασχολεί τους ιθύνοντες της ΠΑΕ, αλλά παράλληλα τους απασχολεί σοβαρά. Με τις συζητήσεις με τους Ολλανδούς και την πλευρά του 29χρονου στράικερ να μην έχουν διακοπεί.

Ετοιμάζεται ο Τζάχανμπαχς να έρθει στην Αθήνα; Όχι ακόμα. Ο Ιρανός έχει σε προτεραιότητα την Eredivisie, αφού είναι μία διοργάνωση που τη γνωρίζει και έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του σε αυτό. Οπότε, το προτιμά.

Στον αντίποδα, ο Τζάχανμπαχς σκέφτεται πως με τον Παναθηναϊκό θα διεκδικήσει τίτλους και ίσως να στεφθεί πρωταθλητής. Τέτοια προοπτική στην Ολλανδία δεν υφίσταται. Τα τρόπαια και η συμμετοχή την επόμενη σεζόν στις διοργανώσεις της UEFA, θα μεγαλώσουν τη φήμη του στην πατρίδα του. Σημαντική παράμετρος στη λογική του Τζάχανμπαχς. 

Πάντως, στο Ιράν ανακάλυψαν εγχώριο ανταγωνισμό για την απόκτηση του Τζάχανμπαχς. Η ιστοσελίδα «mehrnews» υποστηρίζει πως τρεις ομάδες από την Ελλάδα έχουν ρωτήσει τη Φέγενορντ για τον μουντιαλικό άσο. Μαζί και μία κρούση από τη Γερμανία που προέκυψε εσχάτως. 

Η Φέγενορντ φέρεται να έχει απορρίψει την πρόταση του Παναθηναϊκού για τον δανεισμό του Τζάχανμπαχς με οψιόν αγοράς και προκρίνει την πώληση του. Μία επιλογή που δεν την έχει ασπαστεί ακόμα το Τριφύλλι και προσπαθεί να φέρει την υπόθεση στα μέτρα του. Ανεπιτυχώς, μέχρι σήμερα…