Παναθηναϊκός: Οι εννιά που αποκτούν δικαίωμα υπογραφής την Πρωτοχρονιά
i

Αϊτόρ, Κουρμπέλης, Σάρλια / Intime

Παναθηναϊκός: Οι εννιά που αποκτούν δικαίωμα υπογραφής την Πρωτοχρονιά

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:39 - 25.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 25.12.2022

Εννιά ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μπορούν την 1η Ιανουαρίου να συμφωνήσουν επίσημα με άλλη ομάδα και να αποχωρήσουν από το «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά εννιά ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μπορούν από την Πρωτοχρονιά να ενταχτούν επίσημα στο ρόστερ άλλης ομάδας. Χωρίς να έχουν ανάγκη από τη συναίνεση της ΠΑΕ…

Όχι, δεν πρόκειται να φύγουν ξαφνικά από το «Γεώργιος Καλαφάτης». Εκεί θα συνεχίσουν να προπονούνται και θα αγωνίζονται υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τουλάχιστον, μέχρι τον Ιούνιο.

Γιατί τα συμβόλαια των εννέα ποδοσφαιριστών λήγουν στις 30/6/2023. Ωστόσο, με βάση τη νομοθεσία της FIFA, οι παίκτες που εισέρχονται στο τελευταίο εξάμηνο της συνεργασίας τους, έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν ελεύθερα και να συμφωνήσουν με άλλη ομάδα.

Το μόνο που υποχρεούνται να πράξουν απέναντι στο club που ανήκουν, είναι να το ειδοποιήσουν εγγράφως. Τίποτα περισσότερο… 

Ποιοι είναι οι εννιά «πράσινοι» που εντάσσονται στην προαναφερόμενη λίστα; Οι Σωκράτης Διούδης, Βασίλης Ξενόπουλος, Ζβόνιμιρ Σάρλια, Αχιλλέας Πούγγουρας, Φακούντο Σάντσες, Δημήτρης Κουρμπέλης, Λεάντρο Φρόκου, Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα και Αντόνιο Σαβιέρ.

Είναι προφανές πως για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχουν όλοι οι παίκτες την ίδια σημασία. Οι Διούδης και Σαβιέρ δεν πρόκειται να ανανεώσουν το συμβόλαιο τους και θα αποχωρήσουν. Είτε άμεσα, είτε το αργότερο τον Ιούνιο. Οι Σάντσες, Σάρλια και Πούγγουρας έχουν ρόλο στο ροτέισον του Σέρβου προπονητή, όμως τελούν υπό κρίσης και ο Ιβάν θα εισηγηθεί για την παραμονή τους προς το τέλος της σεζόν. Άρα, αν επιθυμούν νωρίτερα να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, έχουν την άνεση να το πράξουν.

Ο Βασίλης Ξενόπουλος ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αναζητήσει αλλού την τύχη του, ενώ ο Λεάντρο Φρόκου θα ανανεώσει. Ειδικά μετά το σοβαρό τραυματισμό του, η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα συμπαρασταθεί στον νεαρό μέσο, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα της ακαδημίας.

Πρακτικά, ο Δημήτρης Κουρμπέλης και Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα απασχολούν στην παρούσα φάση τους ιθύνοντες του Τριφυλλιού. Οι αρχηγός της ομάδας και ο Καταλανός εξτρέμ έχουν ανοιχτή συζήτηση με τους «πράσινους» και η κοινή επιθυμία είναι να παραμείνουν για άλλη μία τριετία στο «Γεώργιος Καλαφάτης».