Παναθηναϊκός: Το ταξίδι μπορεί να φέρει μεταγραφή
i

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς / © Intime

Παναθηναϊκός: Το ταξίδι μπορεί να φέρει μεταγραφή

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:15 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 30.11.2022

Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού θα μετακομίσει για δέκα μέρες στην Πέγεια, οπότε οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για μεταγραφικές εξελίξεις.

Δεδομένο πρώτο: ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πρωτοκλασάτους παίκτες στα άκρα της επίθεσης και στη μεσαία γραμμή, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Δεδομένο δεύτερο: ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθυστερεί στις αποφάσεις του για την ενίσχυση του ρόστερ και εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια.

Δεδομένο τρίτο: μετά την κλήρωση του Κυπέλλου, το πρόγραμμα του Ιανουαρίου επιβαρύνθηκε πάρα πολύ και το ροτέισον πρέπει να ανοίξει, αφού μία ενδεκάδα δεν θα αντέξει.

Πως η επίλυση των τριών δεδομένων μπορεί να συνδυαστεί; Μόνο με έναν τρόπο: να αποφασίσει νωρίτερα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος έχει τον τελικό λόγο για κάθε μεταγραφή και ελέγχει διεξοδικά κάθε ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει.

Μία μέθοδο που θέλει τον χρόνο της, αλλά ο κόουτς δεν παρεκκλίνει. Τη χρονοβόρα διαδικασία που ακολουθεί, καλείται να την επιταχύνει για να αποφασίσει πιο σύντομα.

Στην προκειμένη, ο Γιοβάνοβιτς θα βοηθηθεί από τη συγκυρία. Γιατί το δεκαήμερο που ο Παναθηναϊκός θα μεταβεί στην Πέγεια της Κύπρου για προετοιμασία, προσφέρεται για επεξεργασία της λίστας που έχει και για επιλογές παικτών.

Ο Σέρβος θα βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο με τους συνεργάτες του, στο κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον και μπορούν να εντοπίσουν τους εκλεκτούς. Την αποστολή του Τριφυλλιού θα συνοδέψουν και διοικητικά στελέχη, οπότε θα μπορούν άμεσα να αρχίσουν τις επαφές για μία μεταγραφή.

Με τον Γιοβάνοβιτς να έχει άμεση εικόνα για την έκβαση των συζητήσεων. Άρα, οι συνθήκες είναι οι ιδανικές για ουσιαστική πρόοδο στα μεταγραφικά ζητήματα. Οι μεγαλύτερες ανάγκες του Παναθηναϊκού προέκυψαν μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του Αϊτόρ και του Τρουιγιέ.

Ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει για έναν κλασικό δεξιό εξτρέμ, για να συγκροτήσει μία τριάδα με τους Βέρμπιτς και Παλάσιος. Καθώς και έναν κεντρικό μέσο με έφεση στη δημιουργία, για να αναπληρώσει μία πιθανή απώλεια ή μετάθεση του Μπερνάρ.

Για τις δύο μεταγραφές η διοίκηση θα τις καλύψει ανεξαρτήτως κόστους και μετά θα δρομολογηθούν τυχόν συμπληρωματικές κινήσεις. Όπως ένας στράικερ ελαφρού τύπου, θα παίζει στην κορυφή και στα άκρα της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Πιθανό να μην παίξει στην Κύπρο ο Παλάσιος