Κοντά στη Τζουγκάρντεν ο Ανέστης - Τι γίνεται με προπονητή στον Παναιτωλικό

Γιάννης Ανέστης

i

Γιάννης Ανέστης/ ©Intime

Κοντά στη Τζουγκάρντεν ο Ανέστης - Τι γίνεται με προπονητή στον Παναιτωλικό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:29 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:46 - 01.06.2023

Με την ολοκλήρωση των play outs, ο Παναιτωλικός έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε, βρήκε τον Παναιτωλικό στην 11η θέση και στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Αγρινίου παρέμεινε στην κατηγορία για ακόμη μία σεζόν δίχως να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να τερματίσει στην έκτη θέση, η οποία εξασφαλίζει συμμετοχή στο μίνι πρωτάθλημα των play offs.

Λίγες μέρες μετά το φινάλε, ο Γιάννης Αναστασίου αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του Παναιτωλικού. Έπειτα από δύο χρόνια θητείας, οι Αγρινιώτες ανακοίνωσαν πως ολοκληρώθηκε η συνεργασία της με τον Έλληνα τεχνικό, έπειτα από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τη διοίκηση. Ο Παναιτωλικός ευχαρίστησε τον 50χρονο τεχνικό και το επιτελείο του για όσα προσέφεραν στην ομάδα στα δύο χρόνια παρουσίας τους εκεί. 

«Μετά από συζητήσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες αποφασίστηκε η μη επέκταση για τον επόμενο χρόνο της συνεργασίας μας με τον προπονητή Γιάννη Αναστασίου. Κλείνει έτσι ένας κύκλος δύο ετών κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε πρόοδος στην οργάνωση, λειτουργία και αγωνιστική πορεία της ομάδας, όπως επίσης και αρκετές ιστορικές νίκες και διακρίσεις. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τον επαγγελματισμό και την προσφορά του Γιάννη Αναστασίου στον Παναιτωλικό. Ευχόμαστε κάθε καλό στην προσωπική του ζωή και στο επαγγελματικό πεδίο, όπου είμαστε βέβαιοι ότι τον περιμένουν επιτυχίες», έγραψε χαρακτηριστικά η ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Οι 13 Έλληνες του εξωτερικού που υπό προϋποθέσεις μπορούν να απασχολήσουν τις ομάδες του Big 5
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:32 - 01.06.2023

Οι 13 Έλληνες του εξωτερικού που υπό προϋποθέσεις μπορούν να απασχολήσουν τις ομάδες του Big 5

Οι πέντε «μεγάλες» ομάδες της Super League, οι οποίες είναι έτοιμες να μπουν στον… χορό των μεταγραφών και οι Έλληνες του εξωτερικού, που θα αποτελούσαν μία αξιόπιστη λύση υπό προϋποθέσεις.

Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του, οι Αγρινιώτες τις προηγούμενες ημέρες «έτρεξαν» επαφές με τεχνικό από χώρα της Λατινικής Αμερικής και όλα δείχνουν ότι αναμένεται συμφωνία, ακόμα και εντός ημέρας.

Από την άλλη, ο Γιάννης Ανέστης όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στη Σουηδία. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας κίπερ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Τζουγκάρντεν, ενώ να θυμίσουμε πως είχε ένα πέρασμα κι από την Γκέτεμποργκ από το 2019 έως το 2022. Ο 30χρονος τερματοφύλακας, ξεκίνησε στις ακαδημίες του Πανιωνίου, έπειτα αγωνίστηκε στην ΑΕΚ ενώ το 2018 πήρε μεταγραφή για τη Μπερ Σεβά. Ακολούθησε το πέρασμά του στη Σουηδία και η επιστροφή του στην Ελλάδα για τον Παναιτωλικό το περασμένο καλοκαίρι.

Να θυμίσουμε, ο Γιάννης Ανέστης μίλησε στο Sportal και ξεκαθάρισε τις σκέψεις του για το μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται και τυπικά σε έναν μήνα. Στόχος μου είναι να βρω μια ομάδα στο εξωτερικό για να ζήσω πάλι αυτές τις όμορφες στιγμές που έζησα στην Σουηδία. Αλλά ποτέ δεν θα έλεγα όχι σε μια πρόταση από την Ελλάδα».