Ο Παναιτωλικός έσωσε την παρτίδα στο 104' και στέρησε στον Λεβαδειακό το άλμα παραμονής

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός

i

© Intime

Ο Παναιτωλικός έσωσε την παρτίδα στο 104' και στέρησε στον Λεβαδειακό το άλμα παραμονής

Θάνος Λυμπερόπουλος • 21:30 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Λεβαδειακός κρατούσε στα χέρια του νίκη «χρυσάφι», όμως ο Παναιτωλικός επέστρεψε από την... κόλαση στο 104' (!) και πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Σε ένα γεμάτο από φάσεις παιχνίδι, ο Παναιτωλικός έμεινε ζωντανός στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και πήρε ένα πολύ σημαντικό πόντο απέναντι στον Λεβαδειακό, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των playouts.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς σε ένα τρομερό φινάλε (2-2) για το ματς της 6ης αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Super League και άφησε στο πάτο της βαθμολογίας τον Λεβαδειακό.

Με MVP τον Νίκα, ο Λεβαδειακός έβαλε απ' το πρώτο κιόλας ημίχρονο τις βάσεις για να φύγει με ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο από το Αγρίνιο. Αν και τα δύο προηγούμενα μεταξύ τους ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έληξαν 0-0, τώρα οι δύο ομάδες είχαν συνολικά 20 τελικές πριν καν ξεκινήσει το δεύτερο.

Στο 10' ο Νίκας ευστόχησε απ' την άσπρη βούλα δίνοντας προβάδισμα στον Λεβαδειακό, ο οποίος δυσκολευόταν σε αυτά τα πρώτα λεπτά να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο. Στο 44' ο Νίκας έβαλε ξανά το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και με μια εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια έχοντας διπλό προβάδισμα.

Ο Παναιτωλικός που προσπάθησε να βρει επιθετικές λύσεις έμεινε ξανά χωρίς νίκη εντός έδρας στα playouts καθώς είχε ηττηθεί από Ιωνικό και Λαμία, ωστόσο κατάφερε χάρη στη χρυσή αλλαγή του Ζοάο Πέδρο να πάρει μια πολύ σημαντική ισοπαλία στο φινάλε του παιχνιδιού. Τα γκολ του Νίκα έφεραν ένα αρνητικό ρεκόρ στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου καθώς αυτό είναι το έβδομο σερί ματς που δεν καταφέρνει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Καρέλης ανατρέπεται απ' τον Γκροφ, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάσος Σιδηρόπουλος, μετά από χρήση του VAR πήρε πίσω την απόφασή του. Η χρυσή αλλαγή του Ζοάο Πέδρο που μπήκε στην θέση του Κολοβού με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αυτή που έδωσε την λύση εντέλει στους Αγρινιώτες.

Ύστερα από μια φάση διαρκείας ο Ντίαζ έβγαλε μια σέντρα στην καρδιά της άμυνας κι ο Πέδρο με μια εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκροφ διαμορφώνοντας το 2-1. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι με τον Ζοάο Πέδρο να το παίρνει πάνω του και να ευστοχεί απ' την άσπρη βούλα για το τελικό 2-2, αφήνοντας στο πάτο της βαθμολογίας τον Λεβαδειακό που έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του.