Ο Παναιτωλικός ονειρεύεται να γίνει η όγδοη διαφορετική επαρχιακή ομάδα που θα πάει σε τελικό Κυπέλλου

Παναιτωλικός

i

©Intime

Ο Παναιτωλικός ονειρεύεται να γίνει η όγδοη διαφορετική επαρχιακή ομάδα που θα πάει σε τελικό Κυπέλλου

Στέλιος Βαρδάκης • 20:23 - 01.02.2024

Ο Παναιτωλικός βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου και ονειρεύεται να γίνει η όγδοη διαφορετική επαρχιακή ομάδα που θα καταφέρει να φτάσει στον τελικό.

Ο Παναιτωλικός πήρε μία σπουδαία και ιστορικής σημασίας πρόκριση απέναντι στον ΟΦΗ μετά την νίκη του με 3-1 στο Αγρίνιο, στο δεύτερο ματς των προημιτελικών και με συνολικό σκορ 5-2 πήρε το εισιτήριο για τους «4» του θεσμού, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Μετά το τέλος του ματς, οι άνθρωποι των γηπεδούχων ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς για αυτή την ιστορική στιγμή για την ομάδα ενώ οι παίκτες του Παναιτωλικού γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο του συλλόγου, ο οποίος βρέθηκε έξω από το γήπεδο και έκανε... πάρτι για το σπουδαίο επίτευγμα.

Επόμενος αντίπαλος στα ημιτελικά είναι ο Άρης, οποίος πήρε μια εύκολη πρόκριση απέναντι στη Νίκη Βόλου με συνολικό σκορ επίσης, 5-2, ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει τον κάτοχο του τροπαίου ΑΕΚ, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Τα πρώτα ματς των ημιτελικών είναι προγραμματισμένα να γίνουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Όπως είναι λογικό στον Παναιτωλικό πλέον, ονειρεύονται μετά την πρώτη παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά, να πανηγυρίσουν και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. 

Μάλιστα, εάν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά που ομάδα της περιφέρεις θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου από το 2015 και την παρουσία της Ξάνθης, όπου έχασε από τον Ολυμπιακό 3-1 στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Αγρινίου, αν καταφέρει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής θα γίνει η όγδοη διαφορετική ομάδα της περιφέρειας που θα καταφέρει να αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, κάτι ανάλογο έχουν καταφέρει κατά το παρελθόν η Λάρισα τέσσερις φορές, η Δόξα Δράμας τρεις, ο ΟΦΗ δύο και από μία οι Καστοριά, Πιερικός, Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη.

Το αξιοσημείωτο, είναι ότι μόλις τρεις έχουν καταφέρει να το κατακτήσουν. Η Λάρισα μάλιστα έχει δύο κατακτήσεις (1985, 2007) και από μία έχουν ΟΦΗ (1987) και Καστοριά (1980). 

Κατά το παρελθόν κι άλλες επαρχιακές ομάδες, όπως η Λαμία πιο πρόσφατα, αλλά και ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχουν φτάσει κοντά στο να μπουν σε αυτή τη λίστα αλλά εν τέλη αποκλείστηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.