«Ψάχνεται» για Νιμάγκα ο Παναιτωλικός

«Ψάχνεται» για Νιμάγκα ο Παναιτωλικός

Δημήτρης Χούπης 19:53 - 02.09.2023

Ο Παναιτωλικός έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Μπακαρί Νιμάγκα από το Μάλι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την αυστριακή Αλτάχ.

Ο Παναιτωλικός συνεχίζει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη συνέχεια της χρονιάς. Ένα όνομα που έχει ακουστεί για τον χώρο του κέντρου είναι ο Μπακαρί Νιμάγκα από το Μάλι. 

Ο 28χρονος μέσος έχει μείνει ελεύθερος από την Αλτάχ της Αυστρίας, οπότε όπως είναι λογικό είναι σε αναζήτηση της νέας του ομάδας. Η κύρια θέση του Νιμάγκα είναι στο κέντρο, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός. 

Στην αυστριακή ομάδα ο μέσος από το Μάλι αγωνίστηκε 24 φορές, μετρώντας δύο γκολ στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε από τη Στάντε Μαλιέν, ομάδας από την πατρίδα του και από εκεί πήγε ως ελεύθερος στην Τβέντε

Από εκεί πήγε μετακινήθηκε κατευθείαν στην Αλβανία για λογαριασμό της Σκεντερμπέου. Με την αλβανική ομάδα o μέσος από το Μάλι έπαιξε πέντε χρόνια, έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Ενώ την ίδια ώρα είχε 34 συμμετοχές. οι περισσότερες από αυτές στο Champions League και το Europa League. Σε αυτή την πενταετία σκόραρε πέντε φορές, ενώ μοίρασε μία μόλις ασίστ. 

Από την Αλβανία πήγε στην Τουρκία για να παίξει στη Χατάισπορ, με την οποία όμως έπαιξε έναν μόλις χρόνο. Επόμενος σταθμός του ήταν η αυστριακή Χάρμπεργκ, που έκατσε δύο χρόνια. Τη σεζόν 2021-22 ξεκίνησε στη Ζλάεγκέρσεγκ και μετακόμισε ξανά στην Αυστρία για την Αλτάχ στα μέσα της χρονιάς.