Κι επίσημα ο Ιταλός Σότσα στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Σιμόνε Σόντσα

Κι επίσημα ο Ιταλός Σότσα στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 13:51 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 23.09.2023

Η ΕΠΟ όρισε κι επίσημα τον Ιταλό Σιμόνε Σότσα για το ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ Παναθηναϊκού κι ΑΕΚ.

Λίγο μετά την παραίτηση του Στιβ Μπένετ, η ΕΠΟ όρισε τον Ιταλό Σιμόνε Σόντσα για το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, μεταξύ Παναθηναϊκού κι ΑΕΚ (25/09, 21:00) στη Λεωφόρο. Ο ορισμός του 36χρονου ρέφερι, έγινε από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Σταύρο Μάνταλο.

Ο 36χρονος Σότσα, ο οποίος είχε γίνει γνωστό ότι ήταν διαθέσιμος από την περασμένο Πέμπτη (21/09), είναι διαιτητής β' κατηγορίας UEFA και σφυρίζει στην Serie A από το 2020, αλλά μόλις φέτος έγινε διεθνής. Στις 12 Σεπτεμβρίου «σφύριξε» στο Ισπανία-Κύπρος 6-0 για τα προκριματικά του Euro 2024, ενώ τον Μάρτιο είχε στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-1 για το κυπριακό πρωτάθλημα. Το περασμένο Σάββατο (16/9) διηύθυνε το ντέρμπι μεταξύ Ίντερ και Μίλαν, στο οποίο οι «νερατζούρι» διέλυσαν με 5-1 τους «ροσονέρι».

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Σιμόνε Σότσα θα έχει μαζί του όλη την ομάδα του, η οποία απαρτίζεται από Ιταλούς. Χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο 4ος θα είναι ξένος αλλά και ο AVAR, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μοναδικός Έλληνας θα είναι ο παρατηρητής διαιτησίας και συγκεκριμένα ο Καρατζίκας (Αθηνών).

Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός - ΑΕΚ:

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)

Βοηθοί: Μπέρτι, Ντελ Τζόβανε (Ιταλία)

 4ος: Κολόμπο Αντρέα (Ιταλία)

 VAR: Αμπίσο Ροσάριο (Ιταλία)

AVAR: Τζουφέρλο Λούκα (Ιταλία)

Παρατηρητής: Καρατζίκας Αντώνιος