Τι έκαναν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια, στα αντίστοιχα παιχνίδια που τους απομένουν μέχρι το τέλος
i

© Intime

Τι έκαναν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια, στα αντίστοιχα παιχνίδια που τους απομένουν μέχρι το τέλος

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:29 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Τρεις αγωνιστικές πριν το μεγάλο φινάλε του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μπαίνουν στην τελική ευθεία με τις δύο ομάδες να έχουν 76 βαθμούς και να μοιράζονται μαζί την κορυφή της Super League.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συνεχίζουν χέρι-χέρι τρεις στροφές πριν το φινάλε της χρονιάς, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 76 βαθμούς, αλλά με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Το αθηναϊκό ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής τα είχε όλα, εκτός απ’ το γκολ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης» με την λευκή ισοπαλία να μην κάνει ακόμα ξεκάθαρο το ποιος θα μπορούσε να είναι ο πρωταθλητής.

Πλέον, οι δύο πρωτοπόροι έχουν να δώσουν τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια ξεκινώντας από αύριο (3/05). Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται από νίκη κόντρα στον Άρη με 3-2, ενώ η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κόντρα στο ΠΑΟΚ, μέτρησε μια νίκη και μια ήττα. Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» αν και απέδρασαν με 2-1 απ’ την Τούμπα, εντός έδρας γνώρισαν την ήττα με 3-0 χάρη στα γκολ των Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και σε ένα αυτογκόλ του Πέρεθ.

Η ΑΕΚ απ’ την άλλη γνώρισε μια πολύ σημαντική ήττα απ’ τον Ολυμπιακό που την οδήγησε στα playoffs του πρωταθλήματος με διαφορά δύο βαθμών απ’ τον πρωτοπόρο. Αν κι είχε μεσολαβήσει ένα ματς Κυπέλλου όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 μέσα στην «OPAP Arena», οι ερυθρόλευκοι πήγαν στη Φιλαδέλφεια και ανάγκασαν την ΑΕΚ στην πρώτη της εντός έδρας ήττα με σκορ 3-1 που της στέρησε σημαντικούς βαθμούς στο κυνήγι της κορυφής.

ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Την επόμενη αγωνιστική (7/05) είναι η σειρά του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι δύο ομάδες έδωσαν ένα δραματικό παιχνίδι στην κανονική διάρκεια με τους Πειραιώτες να σκοράρουν στο 89’ χάρη σε γκολ του Βρουσάι, όμως το VAR να το παίρνει πίσω λόγω οφσάιντ και να μένει η λευκή ισοπαλία.

Η ομάδα του Αλμέιδα που θα χρειαστεί να ταξιδέψει μέχρι το «Κλεάνθης Βικελίδης», την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί είχε μια αρκετά εύκολη βραδιά παίρνοντας το «τρίποντο» χάρη στα γκολ των Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τελευταία αγωνιστική (14/05) η ΑΕΚ υποδέχεται τον μαθηματικά αδιάφορο Βόλο, ο οποίος είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη την 2η αγωνιστική μέσα στην «OPAP Arena» παίρνοντας ένα τεράστιο διπλό. Ο Βόλος αν και πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση, επτά βαθμούς πίσω απ’ τον πέμπτο Άρη, στον πρώτο γύρο απέδρασε με 1-0 απ’ την Φιλαδέλφεια κάνοντας την έκπληξη της αγωνιστικής.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός θα δώσει κι αυτός την τελευταία του μάχη για το φετινό πρωτάθλημα, υποδέχοντας τον Άρη. Αν κι οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο έχοντας τον κύριο λόγο, δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρούνε επιθετικές λύσεις. Ωστόσο, χάρη στο γκολ του Σπόραρ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού οι «πράσινοι» ευτύχησαν και δεν στραβοπάτησαν.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια, δεύτερο η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. Αν τα δύο αυτά κριτήρια δεν μπορέσουν να δώσουν λύση, τότε πρωταθλητής θα στεφθεί αυτός που τερμάτισε πιο ψηλά στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου.