Παναθηναϊκός: Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί της ομάδας

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ με το περιβραχιόνιο του αρχηγού / Intime

i

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ με το περιβραχιόνιο του αρχηγού / Intime

Παναθηναϊκός: Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί της ομάδας

Η διοίκηση όρισε τους τέσσερις αρχηγούς του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2023-24. Ο Μπαρτ Σένκεφελντ παίρνει τη θέση του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Η εναλλαγή στην αρχηγία στον Παναθηναϊκό ήταν αναπόφευκτη, αφού ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του. Ο επί εξαετία captain συνεχίζει την καριέρα του στην Τραμπζονσπόρ και απολύτως φυσιολογικά, ο διεθνής αμυντικός χαφ θα αναπληρωθεί.

Με απόφαση της διοίκησης, νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού ορίστηκε ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός στόπερ έχει την προσωπικότητα, την αποδοχή και την επιρροή στα αποδυτήρια για να ανταποκριθεί στον ρόλο, ενώ τηρεί και την άτυπη προϋπόθεση της παλαιότητας στο ρόστερ. 

Διότι ο Σένκεφελντ ανήκει στους «πράσινους» από το καλοκαίρι του 2019 και διανύει το πέμπτο έτος του στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Άρα, λογίζεται πλέον ως παλιός στο έμψυχο δυναμικό.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει το «10» του: Μαγεία Τζούρισιτς κόντρα στην Πετρολούλ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:01 - 04.07.2023

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει το «10» του: Μαγεία Τζούρισιτς κόντρα στην Πετρολούλ

Με τον Φίλιπ Τζούρισιτς να έχει τη μπαγκέτα στο πρώτο ημίχρονο με απίστευτες εμπνεύσεις και δοκάρι, και τον Βέρμπιτς να εκτελεί, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός για 45 λεπτά εναντίον της ρουμανικής Πετρολούλ. Ο Βαγιαννίδης σκόραρε το 2-0, είχαν δοκάρια οι Μπιλάλ και Γερεμέγεφ.

Υπαρχηγός του Σένκεφελντ ορίστηκε ο Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός αμυντικός έχει φορέσει το περιβραχιόνιο στη Λεγανές και είναι εξοικοιωμένος με τα αρχηγικά καθήκοντα. Επιπλέον, αμφότεροι είναι βασικοί στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και εκτός απροόπτου, θα βρίσκονται στο γήπεδο για να υπηρετήσουν την αποστολή τους.

Μία άλλη παράμετρος είναι πως ο Σένκεφελντ και ο Ρούμπεν συμπεριλαμβάνονταν στο αρχηγικό γκρουπ και κατ’ ουσίαν, προβιβάστηκαν στην επετηρίδα. Άρα, δεν προέκυψαν… ουρανακατέβατοι. 

Τρίτος στην ιεραρχία των αρχηγών αναλαμβάνει ο Ζέκα Ροντρίγκες. Ο Πορτογάλος ξέρει όσο κανένας άλλος τις ιδιαιτερότητες του «καπιτάνο» του Παναθηναϊκού, αφού έχει διατελέσει στο παρελθόν, πριν πάρει μεταγραφή στην Κοπεγχάγη. Επομένως, γνωρίζει πως πρέπει να συμπεριφερθεί.

«Κλείδωσε» η τηλεοπτική στέγη του Παναθηναϊκού για την επόμενη διετία - Τεράστιο ποσό στα ταμεία του «Τριφυλλιού»!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:05 - 04.07.2023

«Κλείδωσε» η τηλεοπτική στέγη του Παναθηναϊκού για την επόμενη διετία - Τεράστιο ποσό στα ταμεία του «Τριφυλλιού»!

Ο Παναθηναϊκός και η Cosmote θα συνεχίσουν την επιτυχημένη συνεργασία τους μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Περισσότερα από 25 εκ. ευρώ στα ταμεία του Τριφυλλιού.

Τέλος, το «καρέ» της αρχηγίας συμπληρώνει ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο νεαρός άσος θα προσδώσει ελληνικό στοιχείο, το οποίο δεν είναι έντονο στο ρόστερ του Τριφυλλιού. Επιπλέον, το περιβραχιόνιο είναι μία επιβράβευση για την εξέλιξη του Ιωαννίδη και τη σημασία που έχει για την ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τέσσερις αρχηγούς, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης στους ποδοσφαιριστές, ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου. Ναι μεν η διοίκηση αποφάσισε ποιους θα ορίσει στην αρχηγία, όμως επιλέχτηκαν οι παίκτες με την πιο ευρεία απήχηση.